08.09.2020.

Vratili se Špikić i Krizma: 'Bilo je lijepo, a sad idemo dalje pobjeđivati!

Vratili se Špikić i Krizma: 'Bilo je lijepo, a sad idemo dalje pobjeđivati! Jako sam sretan što sam bio dio reprezentacije. Kao što sam rekao i prije odlaska na ovu akciju, između ostaloga i zbog ovoga sam došao u Goricu, kazao je Dario Špikić nakon povratka u klub s reprezentativnog okupljanja.

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je u četvrtak Grčku s visokih 5-0 u Varaždinu, a u ponedjeljak je s Česima u Češkim Budejovicama završilo 0-0. Dario je u obje utakmice odigrao prvih 60 minuta, a protiv Grčke je bio i asistent za gol Petra Muse.

- U toj utakmici svi smo bili zaista sjajni. Osjećali smo se kao da možemo sve što poželimo, da nam sve polazi za nogom. Meni je to još bio i debi za U-21 reprezentaciju, bio sam pun energije i motiva, željan igre... Ali svi su bili željni nogometa, dugo se mlada reprezentacija nije okupljala i u toj smo utakmici baš pokazali kvalitetu - kaže Špikić.

Četiri dana poslije u Češkoj se igrala potpuno drukčija utakmica, lišena lepršavosti i neke posebne ljepote.

- Potpuno drukčiji protivnik. Puno duela, puno dugih lopti, puno drugih lopti... Ispalo je da smo se više prilagodili njima nego što smo igrali svoju igru, zato nismo uspjeli pokazati sve što možemo. Ali optimist sam, imamo još šanse, vjerujem da ćemo u preostale četiri utakmice ipak uspjeti, da ćemo se plasirati na Euro! - zaključio je ovaj dio priče Špikić.

Uz njega je bio i Krešimir Krizmanić, i on je bio dio reprezentacije, no ostao je bez minutaže u ovoj akciji. Gorički dvojac pojavio se na treningu već dan nakon što je odigrana utakmica u Češkoj, jer vremena za odmor nema previše. Špika će se kratko regenerirati, pa nastaviti jako.

- Osjećam se odlično, mislim da sam kroz ove dvije utakmice uhvatio još bolji ritam i potpuno sam fokusiran na ono što nas čeka. Pobijedili smo u prve tri utakmice, ali želimo pobjeđivati i dalje. Imamo visoke ciljeve i želimo ih ostvariti!

Ogled pretkola Kupa Hrvatske s Belišćem u srijedu (18 sati, izravni prijenos na klupskoj Facebook stranici) vjerojatno će propustiti, ali za Lokomotivu u nedjelju bit će potpuno spreman.

- U Kupu svake godine netko od niželigaša iznenadi i zato moramo biti maksimalno koncentrirani od prve minute. Vjerujem da ćemo takvi i biti, da ćemo to odraditi kako treba, pa se okrenuti Lokomotivi! Kažem, želimo pobjeđivati i dalje...
Vrh