20.12.2020.

Velika pobjeda u Splitu: Hajduk - Gorica 2-4

Velika pobjeda u Splitu: Hajduk - Gorica 2-4 Na stadionu Poljud u Splitu u 17.05 sati počela je utakmica 16. kola HT Prve lige između HNK Hajduka i HNK Gorice, posljednja u ovoj godini.

HAJDUK - GORICA 2-4
SPLIT.  Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Kruno Šarić (Županja). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 0-1 Dieye (6), 1-1 Atanasov (24), 1-2 Lovrić (54-11m), 2.-2 Diamantakos (63), 2-3 Lovrić (76-11m), 2-4 Moro (89)
HAJDUK: Ljubić - Todorović (od 61. Jakoliš), Simić, Dimitrov, Čolina - Atanasov, Nejašmić - Gyurcso, Caktaš, Jairo (od 61. Brnić) - Diamantakos. Trener Boro Primorac.
GORICA: Kahlina - Muhammed, Moro, Jovičić, Čabraja - Babec (od 85. Golubickas), Suk - Špikić (od 72. Mitrović, od 85. Dvorneković), Kalik, Lovrić (od 90. Pršir) - Dieye (od 90. Krizmanić). Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Simić (Hajduk)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Hajduk - Gorica 2-4

'90+4 Jurica Pršir i Krešimir Krizmanić zamijenili su Kristijana Lovrića i Matara Dieyea.

'90 Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

'89 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 4-2, strijelac je Nasiru Moro! Golubickas je nabacio iz kornera, Dvorneković glavom prebacio na drugu stativu, a tamo loptu u gol ugurao danas jako dobri Ganac Moro!

'88 Povukao je Golubickas, gledao kome će dati, pa zapucao sam, no odbilo se od bloka u korner.

'85 Matija Dvorneković i Paulius Golubickas ušli su umjesto Mitrovića i Babeca. Kod Hajduka je Dolček zamijenio Čolinu.

'83 Fenomenalnu loptu gurnuo je Lovrić za Mitrovića, izbacio ga u idealnu šansu, no džoker s goričke klupe u ovoj se situaciji okliznuo i sve je propalo...

'80 U idealnoj poziciji Lovrić je imao slobodan udarac, no izveo ga je slabo, ravno u ruke golmana Ljubića.

'79 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Hajdukov branič Stefan Simić.

'76 GOOOOOL!!! Gorica vodi 3-2, Kristijan Lovrić opet strijelac, opet iz jedanaesterca! Anthony Kalik napravio je višak u sredini i započeo jednu lijepu, tečnu akciju, lopta je na kraju došla do Josipa Mitrovića, kojeg je srušio Simić, a Lovrić je i drugi put na utakmici sigurno pogodio s bijele točke.

'72 Josip Mitrović zamijenio je Darija Špikića u postavi Gorice.

'69 Iz neobične situacije pucao je Lovrić, s loptom je s lijeve došao na desnu stranu kaznenog prostora, pokušao snažno, ali preko gola.

'63 GOL! Hajduk je opet izjednačio, na nabacivanje Brnića s lijeve strane iz prve je reagirao Diamantakos i pogodio za 2-2.

'61 Dvostruka izmjena kod Hajduka, Jakoliš i Brnić ušli su umjesto Jaira i Todorovića.

'58 Kakva je sad bila gužva pred golom Hajduka, nevjerojatno da nitko nije uspio loptu ugurati u mreži! Kalik je donio loptu pred peterac, pokušali su Suk i Dieye, ali od svega je ispala samo šansa za Hajduk na drugoj strani, no pokušaj Gyurcsa opet je sigurno ukrotio Kahlina.

'54 GOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-1 na Poljudu, Lovrić je ponovno zabio! Upravo je Kristijan Lovrić dobio loptu na lijevoj strani, driblingom izbacio Todorovića, koji mu je uklizao i srušio ga. Nije sudac Bebek odmah dosudio jedanaesteac, ali jest nakon pregleda snimke na VAR-u. Lovrić je sam uzeo loptu i mirno zabio za novo vodstvo Gorice!

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u bilo kojem sastavu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Hajduk - Gorica 1-1

'45 Stativa za Hajduk! Caktaš je sjajno potegnuo sa 17-18 metara, ovoga puta sreća je bila na strani Gorice.

'39 Pobjegao je po desnoj strani Gyurco, pucao iskosa, ali opet u naručje Kahline.

'35 Smirila se malo utakmica u ovom razdoblju, domaćin i dalje nešto više drži loptu u posjedu, no pokušavaju prema naprijed obje momčadi. Trenutačno bezuspješno...

'25 Odmah u sljedećem napadu fantastična šansa za Jaira, sam je izbio pred Kahlinu, no kapetan Gorice tu je loptu ulovio.

'24 GOL! Hajduk je izjednačio na 1-1, strijelac je Jani Atanasov. Probili su Splićani po lijevoj strani, ovoga puta povratna lopta u sredinu je prošla, a Makedonac je mirno zabio za izjednačenje.

'20 Igra se obostrano otvoreno, uz veći posjed lopte Hajduka, koji je sad pokušao zaprijetiti preko Jaira, no njegovo dodavanje za usamljenog Gyurcsa nije prošlo.

'14 Opasan centaršut s desne je strane uputio Gyurcso, no Kahlina je sjajno reagirao i zaustavio ovu prijetnju.

'10 Pokušao je sad i Hajduk, preko Caktaša s ruba 16 metara, ali loš je to udarac bio.

'6 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi na Poljudu, strijelac je Matar Dieye! Musa Muhammed započeo je tu akciju, dao za Darija Špikića, koji je u sredini idealno naciljao Senegalca, a on zabija treću utakmicu zaredom!

'2 Odmah je zaprijetila Gorica, Kalik je proigrao Matara, koji je ušao u šesnaesterac, ali nije uspio uputiti udarac.

'1 Utakmica je počela!
Vrh