28.02.2021.

Preokretom do pobjede: Gorica - Istra 1961 2-1

Preokretom do pobjede: Gorica - Istra 1961 2-1 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana je utakmica 23. kola HT Prve lige između HNK Gorice i NK Istre 1961.

GORICA - ISTRA 2-1
VELIKA GORICA. Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Ante Čuljak (Zagreb). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Ivica Modrić (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Bande (25), 1-1 Lovrić (50), 2-1 Mudrinski (74)
GORICA: Banić - Doka (od 76. Musa), Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec, Suk - Špikić (od 69. Dvorneković), Hamad (od 46. Mitrović, od 90. Junior), Lovrić - Matar (od 69. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
ISTRA 1961: Lučić - Joao Silva (od 83. Hujber), Šutalo, Bosančić - Gržan, Blagojević, Perera (od 83. Guzina), Navarro - Špoljarić (od 54. Lončar) - Bande (od 71. Vuk), Hara. Trener Danijel Jumić.
ŽUTI KARTONI: Lovrić (Gorica), Perera (Istra 1961)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Gorica - Istra 1961 2-1

'90+3 Uh, ovo je bilo blizu... Hara je pucao glavom nakon nabacivanja s desne strane, prošlo je malo uz stativu.

'90+1 Junior Martinsson upisao je svoj debi za Goricu, ušao je umjesto Josipa Mitrovića.

'90 Igrat će se još najmanje tri minute sudačke nadoknade.

'90 Fantastičan gol zabio je Matija Dvorneković, iz voleja je zakucao nakon Lovrićeva dodavanja, ali bio je u zaleđu...

'89 Dva kornera zaredom imala je Gorica, nakon drugog je glavom pucao Joey Suk, ali visoko iznad gola.

'85 Još jedna prečka! Ovoga puta slobodnjak je na svojoj omiljenoj poziciji imao Lovrić, opalio je snažno i precizno, ali odsjela je lopta na gredi.

'83 Guzina i Hujber zamijenili su Silvu i Pereru kod Istre.

'82 Pokušao je sad Musa, i to lijevom nogom tamo zdesna, ali otišlo je previsoko.

'76 Musa Muhammed ušao je umjesto Albija Doke.

'74 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-1, strijelac je Ognjen Mudrinski! Lijepo je kombinirala Gorica na desnoj strani, lopta je došla do Mitrovića, koji je pronašao Mudrinskog u sredini, a on glavom zabio za preokret!

'71 Vuk je zamijenio Bandea kod Istre.

'69 Matija Dvorneković i Ognjen Mudrinski ušli su umjesto Darija Špikića i Matara Dieyea.

'62 Žuti karton za igrača Istre Pereru.

'59 Ne izgleda Gorica dobro u ovim trenucima, sad je prošao po lijevoj strani Lončar, pokušao ubaciti, odbila se od bloka i morao je spašavati Banić.

'57 Opet prijete gosti, Blagojević je s 20-ak metara pucao preko gola.

'56 Hara se sad našao u jako dobroj poziciji, no nije uspio zahvatiti loptu glavom na šest, sedam metara od gola.

'54 Prva promjena kod Istre, Lončar je zamijenio Špoljarića.

'53 Žuti karton za Lovrića.

'52 Odgovorila je Istra s dvije jako dobre situacije zaredom, no obranili su se Goričani, a nije uspjela Istra zabiti ni iz slobodnog udarca, kojeg je izveo Blagojević.

'50 GOOOOOOL!!! Gorica je izjednačila na 1-1, strijelac je Kristijan Lovrić! Doka i Suk su kombinirali na desnoj strani, Nizozemac je u sredini potražio i pronašao Lovrića, a on je ljevocom pogodio bliži kut za svoj 15. prvenstveni gol ove sezone.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, Josip Mitrović zamijenio je Jiloana Hamada.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Istra 1961 0-1

'45 Kakva šansa za Goricu! s lijeve strane nabacio je Lovrić, pogodio je "u trepavicu" Matar. Senegalac je pucao glavom, no ravno u golmana Lučića.

'43 Žuti karton dobio je netko na klupi Istre zbog preburne reakcije na jednu sudačku odluku.

'41 Zabila je Gorica, točnije Matar, ali izjednačenja nema. Jiloan Hamad, asistent u ovoj situaciji, bio je u zaleđu u trenutku kad je primio loptu.

'37 Bio je sad Doka u situaciji da dobro centrira, već unutar šesnaesterca, no odlučio je poslati nekakav čudan "balon" i sve je propalo.

'35 A iz tog kornera - prečka! Ponovno je pucao glavom Matthew Steenvoorden, snažno, ali koji centimetar previsoko.

'34 Prebrodila je Gorica šok nakon primljenoga gola, u kojem je bila nekoliko minuta, a sad je u dobroj situaciji bio Suk, čiji je udarac odbijen u korner.

'25 GOL! Istra vodi 1-0, strijelac je Hassane Bande. Primio je loptu na sedam, osam metara i vješto, iz okreta pogodio donji kut Banićeva gola.

'24 Bravo za Ivana Banića! Sjajnu je kontru povukla Istra, pucao je Špoljarić, no golman Gorice sjajno je obranio.

'20 Još jedan pokušaj Lovrića, s nešto više od 20 metara, ali lopta je otišla preko gola.

'18 U laganoj dominaciji Gorice proteklo je desetak minuta igre bez pravih šansi, a takvom se teško može nazvati i pokušaj Japanca Hare, koji je obrana Gorice jednostavno odbila.

'7 Okušao je udarac i Kristijan Lovrić, ljevicom je pucao nakon odbijanca iz njegova kornera, no nije dovoljno dobro naciljao.

'4 Prvi put zaprijetila je i Gorica, Doka je lijepo zavrnuo u sredinu, glavom je pucao Matar Dieye, ali preslabo za golmana Lučića.

'2 Prva situacija za Istru, Rafa Navarro je vratio na peterac s lijeve strane, Japanac Taichi Hara pucao je pokraj stative, a u svemu tome nastradao je Albi Doka, koji je ostao ležati na travi...

'1 Počela je utakmica!
Vrh