02.03.2023.

Uoči Slaven Belupa: "Još je puno posla pred nama"

Uoči Slaven Belupa: Nakon prve pobjede na klupi Gorice, u najavi sljedećeg susreta, trener Sopić rekao je da je situacija sada malo bolja. 

- Smanjili smo razliku u odnosu na Šibenik, ali još je puno posla pred nama. Znamo gdje želimo doći i da će biti teško. Već prva prepreka je Slaven Belupo, meni drag klub u kojemu sam proveo dvije lijepe godine, u možda najvećim uspjesima Slavena u posljednjih 15-ak godina. Nakon dugo vremena su klub koji teži 'izaći' u Europu, a mi se grčevito borimo za opstanak. Mislim da nas očekuje zanimljiva utakmica

Kapetansku traku trebao bi preuzeti Suk jer zbog kartona neće biti Mrzljaka ni Pršira, standardnih u veznoj liniji pa će Sopić morati naći nova rješenja na njihovim pozicijama.

- Po dvojica igrača će nedostajati u sastavima obje momčadi, ali maksimalno sam pozitivan, dečki odlično treniraju, dali su sve od sebe u posljednjoj utakmici i s tim stavom i gardom idemo u Koprivnicu - rekao je Sopić.

Na pitanje novinara o očekivanjima za Ndockyta, Kapulicu i Julardžiju i njihovom doprinosu momčadi naglasio je sljedeće:

- Da nije dobio nepotreban žuti karton pri izlasku s terena u Splitu, Ndockyt bi igrao protiv Lokomotive. Odigrao je dobru utakmicu na Rujevici kada je ušao i svakim danom na treninzima sve više pokazuje da mu je mjesto u prvih 11 i pitanje je samo hoće li ga trener staviti ili neće.

Kapulica je 2005. godište, u HNL-u nema baš previše igrača njegovog godišta koji igraju i razvoj Kapulice ne ovisi samo o njemu nego i o treneru koji mora birati kada i kako ga dozirati. Da je on 'taj' definitivno je, ali isto tako mu je veliki prijelaz iz juniorskog u seniorski nogomet.

Što se tiče Julardžije, dobro trenira, ali prije utakmice ćemo odlučiti hoće li startati ili ne jer nemamo veliki roster igrača na koje možemo računati u veznom redu za ovu utakmicu. Zato moramo rasporediti snage u slučaju da se nešto dogodi, tu treba biti pametan
- zaključio je.

Prošlo kolo, osim po pobjedi nakon dugo vremena, Anti Mateju Juriću u sjećanju će ostati i zbog poništenog prvijenca.

- Iskreno, kada sam vidio da se taj gol toliko dugo provjerava, znao sam da ništa od toga. Kada je sudac pokazao, nakon odluke VAR-a, da je gol poništen, samo sam se okrenuo i rekao 'idemo nastaviti utakmicu'. Nisam imao previše vremena za ljutnju, bitno je da smo pobijedili, a pogodak će doći, nadam se ubrzo - kazao je Jurić. 
Vrh