25.08.2022.

UOČI ISTRE 1961: 'Imamo dobru momčadsku igru, potreban nam je samo kontinuitet'

UOČI ISTRE 1961: 'Imamo dobru momčadsku igru, potreban nam je samo kontinuitet' Gorica se u petak vraća na domaći teren na kojem će ugostiti pulsku Istru 1961. Utakmica 7. kola SuperSport HNL-a igrat će se od 20 sati, a sve informacije o ulaznicama pročitajte ovdje.

- Teška utakmica je iza nas i malo vremena za oporavak, ali mi smo sportaši i moramo prihvatiti loše stvari nakon Slaven Belupa. Međutim, moramo vući ambicije iz igre koju imamo, na dobrom smo putu i sve smo bolji. Imali smo kontrolu utakmice sve do te 79. minute i ništa nije upućivalo da bi se tako nešto moglo dogoditi, zato nam je taj poraz tako teško pao. Nadam se da su igrači svjesni da imamo dobru momčadsku igru, treba nam samo kontinuitet koji moramo nastaviti protiv Istre u petak - kazao je trener Toplak pa nastavio o protivniku:

- Vidi se ideja igre kod Istre, ekipa ima glavu i rep. Nije im strano braniti se s deset igrača, niti preuzeti posjed i biti uporni prema naprijed. Čeka nas jako teška utakmica, to što su imali virozu prošli tjedan više nema veze, a pokazalo se da nije imalo ni previše veze protiv Rijeke. Mi moramo paziti na sebe da ne uđemo nervozno u utakmicu već da budemo konkretni kao što smo bili veći dio utakmice u Koprivnici - zaključio je trener.

Pozitivna stvar je se treninzima priključio Jurica Pršir koji je zadobio ozljedu gležnja u prošloj utakmici te se trener nada da će moći konkurirati za dvoboj s Istrom 1961. Od igrača koji su nedostajali prošlo kolo, u konkurenciji su još Moussa Wague i Anthony Kalik.

Utakmicu protiv Istre 1961 najavio je i lijevi bek Matuš Vojtko za kojeg je trener imao samo riječi hvale pa je prije završetka konferencije za medije istaknuo da je iznimno sretan što u ekipi ima takvog igrača, koji se vrlo brzo prilagodio i za kojeg sa sigurnošću može reći da će biti još i bolji. 

- Nadam se da ćemo pobijediti jer zaslužujemo tu pobjedu, pogotovo nakon Slaven Belupa jer smo izgledali kao jako dobra momčad. Moramo to ponoviti u petak i vjerujem da ćemo onda slaviti nakon utakmice - rekao je Matuš.

 
 
Vrh