31.03.2023.

Uoči Dinama: "Moramo biti koncentrirani svih 90 minuta"

Uoči Dinama: Reprezentativna stanka je završila, a HNL se nastavlja ove subote kada će Gorica na svom terenu dočekati Dinamo. Kartoniranih u momčadi Gorice nema, vratili su se i neki ozlijeđeni igrači, ali za ovo kolo trener Sopić neće moći računati na Matuša Vojtka koji je imao problema nakon prijateljske utakmice protiv Domžala. 

- Isprva se mislilo da će biti većih problema, ali u razgovoru s doktorom mislim da će sljedeći tjedan već biti bolje i da će konkurirati za utakmicu s Osijekom. 

S druge strane, trener Čačić na raspolaganju neće imati Petkovića i Perića, a Dinamu će ovo biti i prva utakmica bez Ademija.

- Dinamu se uvijek može dogoditi loš dan kao što je bilo protiv Šibenika. Za utakmicu u Puli ne bih rekao da je bio loš dan već nisu zabili što su trebali i bili su kažnjeni u zadnjoj minuti. Međutim, to je ekipa koja odskače kvalitetom i igračkim kadrom od ostatka lige. Mi moramo biti koncentrirani 90 minuta da pokušamo anulirati njihovu kvalitetu. U situaciji smo u kojoj moramo gledati prema naprijed, a ne se samo fokusirati na naš gol jer je protiv Dinama to bilo pogubno. Moramo težiti da zabijemo gol i probamo uzeti nešto na svom terenu protiv najbolje momčadi u ligi - istaknuo je trener.

Nakon duge pauze zbog ozljede, u kadru će ponovno biti Toni Fruk, koji je u prijateljskim utakmicama prošlog tjedna postigao tri pogotka.

- Drugo su prijateljske utakmica naspram prvenstvenih tako da mi je draže što sam se vratio i odigrao bez ikakvih bolova, ali ipak ta tri gola mi daju dozu samopouzdanja - zaključio je Fruk.
Vrh