15.09.2023.

U Veliku Goricu stiže Hajduk: "Sigurno nećemo unaprijed otpisati tu utakmicu!"

U Veliku Goricu stiže Hajduk: Nakon dva tjedna predaha od prvenstvenih utakmica, ove se nedjelje vraćamo na domaći teren na kojem dočekujemo Hajduk. Utakmica 8. kola SuperSport HNL-a igrat će se s početkom u 17:00 sati.

- Iskoristili smo jako dobro ovu reprezentativnu stanku, momci su jako kvalitetno to odradili, čak bih rekao i preko mojih očekivanja usvojili određene stvari koje smo imali kao cilj za provedbu u ta dva tjedna. Iskoristili smo stanku i s kondicijskog aspekta za neke pojedince koji možda nisu do kraja prošli pripreme na pravi način ili su se iz nekog razloga kasnije priključili. Kada podvučem crtu, ovo su bila dva kvalitetno odrađena tjedna u kojima smo odigrali i prijateljsku utakmicu s Dinamom. Ta utakmica je pokazala naznake smjera u kojem želimo ići u budućnosti što se tiče ideje i stila igre - osvrnuo se trener kratko na ono iza nas, a onda se okrenuo sljedećem suparniku.

- Iz moje perspektive ovo je najlakša utakmica za pripremiti. Iz nje možemo puno toga izvući i dobiti. Motiv momčadi, kao i svih nas u stožeru je vrlo visok, uz ogroman respekt prema Hajduku, ali sigurno nećemo unaprijed otpisati tu utakmicu, dapače, mislim da možemo igrati ozbiljnu ulogu i očekujem pozitivan rezultat. Momčad je reagira još motiviranije i to bih istaknuo kao jako pozitivnu stvar i uvjeren sam da ćemo odigrati jako dobru utakmicu u nedjelju - zaključio je šef stručnog stožera.

Ozlijeđenih nema, ali u kadru za ovu utakmicu neće biti Merveil Ndockyt, koji je treći žuti karton zaradio u utakmici protiv Rudeša. 

U posljednjem kolu Gorica je slavila s 2:0 protiv Rudeša, dok je vodeći Hajduk upisao prvi ovosezonski poraz nakon pet uzastopnih pobjeda. Susret s klubom u čijem dresu ima puno iskustva i uspomena, najavio je i Mario Maloča.

- Ovo je prvi put da sam s druge strane, moram priznati da nisam mislio da ću ikada igrati protiv Hajduka, ali to je život i tako se poklopilo. Nisam krio da sam navijač Hajduka, ali u ovih 90 minuta emocije su sa strane i napravit ću sve da Gorica uzme bodove. Mislim da smo jako dobro pripremljeni, znamo koje su njihove mane, a naravno znamo i da su Livaja i Odjidja najveća snage Hajduka. Mi se moramo koncentrirati i ako iskoristimo njihove minuse, kojih ima, mislim da možemo napraviti dobar rezultat - rekao je Maloča.

Cijelu press konferenciju pogledajte u videu ispod.
Vrh