15.10.2023.

Tri postignuta pogotka i čista mreža Gorice

Tri postignuta pogotka i čista mreža Gorice Gorica je u drugoj prijateljskoj utakmici ovog tjedna slavila u Ljubljani protiv trećeplasirane momčadi slovenskog prvenstva - Olimpije. Utakmica se igrala na stadionu NK Bravo, a završila je uvjerljivom 3-0 pobjedom naše momčadi.

Trener Dinko Jeličić odlučio se na sljedeći početni sastav: Banić - Raspopović, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Ndockyt, Mrzljak, Pršir - Blummel, Mitrović, Matavž, a na klupi su bili Radošević, Leš, Jurić, Fall, Ilečić, Munksgaard, Šroler, Matković, Vuko, Vujnović, Sagna, Majstorović.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a nakon predaha, u drugi dio utakmice krenulo se uz promjenu na golu pa je među vratnice umjesto Ivana Banića stao Božidar Radošević. Već u prvih 15 minuta vidjeli smo pogodak Merveila Ndockyta, a dva puta su naši igrači pogađali vratnicu - prvo Sven Blummel pa Jurica Pršir. 

- Raduje nas činjenica da smo ulaskom u drugo poluvrijeme pokazali nešto drugačiji gard u odnosu na prvenstvene utakmice i da smo u tom periodu uspjeli stvoriti nekoliko šansi i postići pogodak. Mislim da smo kroz cijelu utakmicu stvarali dovoljno prilika da dođemo u neke ozbiljnije situacije, a ono što nas danas posebno raduje je efikasnost ekipe - kazao je pomoćni trener Mensur Mujdža. 

Gorica je utakmicu zatvorila s još dva pogotka, koje je postigao Ante Matej Jurić u 85. i 88. minuti susreta.

- Mislim da smo odradili kvalitetnu utakmicu, shvatili smo protivnika maksimalno ozbiljno jer smo svjesni što nas čeka idućeg vikenda u nastavku prvenstva - istaknuo je Ante Matej Jurić.


Pogledajte izdvojene fotografije s utakmice u Ljubljani.
Vrh