15.03.2024.

Trener Mujdža: "Pokušat ćemo iskoristiti njihove slabosti"

Trener Mujdža: Novi tjedan na Gradskom stadionu započeo je rastankom s dosadašnjim šefom stručnog stožera, gospodinom Dinkom Jeličićem koji je Goricu vodio u 24 službene utakmice. Na njegovu poziciju uskočio je pomoćni trener Mensur Mujdža, kojemu je ovo treći put u toj ulozi. Naime, Mujdža je momčad Gorice vodio u Kupu prije dolaska trenera Željka Sopića, ali i u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa nakon Sopićevog odlaska u Rijeku. 

- Za mene je ovo uloga u kojoj se previše toga ne mijenja. Svi odrađujemo svoj posao, bilo to kao glavni trener ili kao pomoćnik. Za ovu utakmicu se spremamo najbolje što možemo, a bez obzira na posljednje rezultate, Dinko je sigurno ostavio trag i igrači su s njim dobili određenu kvalitetu. Nažalost, posljednji rezultati koji nisu išli u prilog su doveli do toga da sam trenutno ja u ovoj poziciji dok ne vidimo kako će se dalje stvari posložiti - započeo je Mensur Mujdža, koji zajedno s trenerom Markom Krnjićem priprema momčad Gorice za sljedeći izazov u prvenstvu. 

- Istra je također dobila novog trenera od naše posljednje međusobne utakmice, a Tramezzanijevim dolaskom može se primijetiti određena defenzivna organizacija u njihovoj igri, imaju i kvalitetu u posjedu, što su pokazivali i ranije. Definitivno je ovo jedna utakmica koja nosi opterećenje za nas, ali pokušat ćemo iskoristiti njihove slabosti - istaknuo je Mujdža.

Nakon gostovanja u Puli, koje je ujedno i prvo u nizu od tri susreta koje će naša momčad igrati u gostima, dobro će doći reprezentativna stanka. 

- Iskoristit ćemo tu pauzu da se resetiramo i dobro posložimo za nadolazeće utakmice. Imamo niz težih utakmica ispred nas nakon stanke, ali spremit ćemo se najbolje što možemo. Mislim da ćemo imati sve igrači na okupu i nadam se da neće biti nikakvih novih ozljeda - rekao je trener.

Za par riječi o promjeni na klupi i trenutnoj situaciji, zamolili smo našeg napadača Tima Matavža, strijelca posljednja tri pogotka naše momčadi - protiv Rudeša, Slaven Belupa i Lokomotive. 

- Nije ugodno, ali mislim da smo dokazali već da možemo izaći iz ovih situacija. Dogodila se ta promjena, to je nogomet, ali mi moramo raditi 100 posto svaki trening i utakmicu, vjerujem da će biti bolje - kazao je Matavž.
Vrh