09.08.2020.

Topli doček i pobjeda za finale županijskoga Kupa u Strmcu

Topli doček i pobjeda za finale županijskoga Kupa u Strmcu Nakon što su u četvrtfinalu županijskoga Kupa nogometaši Gorice bili bolji od gostiju iz Lukavca (3-0), u polufinalu je našu ekspediciju put odveo u Strmec Samoborski, gdje je protivnik bio NK Sava Strmec. Cijelo mjesto s veseljem je dočekalo prvoligaša, s nadom da će se ponoviti 2018. godina, kad je upravo ovaj protivnik izbacio Goricu iz natjecanja i onemogućio joj sudjelovanje u Kupu Hrvatske.

Međutim, to se ovoga puta nije dogodilo. Nisu naši nogometaši imali nimalo lak posao protiv motiviranog domaćina, člana 4. HNL Središte, koji je u četvrtoj minuti utakmice i poveo pogotkom Ivana Zelenike iz jedanaesterca. Goričani su nastupili u kombiniranom sastavu, bez velikog dijela standardnih prvotimaca iz prošle sezone, a zaostatak su lovili sve do posljednjih 15-ak minuta susreta. A onda se, nasreću, konačno otvorilo...

Izjednačenje je Gorici donio Cherif Ndiaye u 74. minuti, a za potpuni preokret pobrinuo se Hrvoje Babec četiri minute poslije. Posao je dovršen u samoj završnici utakmice, kad je Gorica u dvije minute potvrdila prolazak u finale i izborila rezultatski uvjerljivu pobjedu. Treći gorički pogodak potpisao je Anthony Kalik u 86. minuti, a za konačnih 4-1 strijelac je bio Martin Šroler.

Domaćini su na kraju imali razloga biti ponosni na otpor koji su pružili prvoligašu, ali i na organizaciju cijelog događaja. U vremenima koja zahtjevaju velik oprez, u NK Savi Strmec pobrinuli su se za provođenje svih epidemioloških mjera, uključujući i mjerenje temperature svim gledateljima i sudionicima utakmice, a i sredstva za dezinfekciju bila su na svakom koraku. Zbog svega učinjenog, naši domaćini apsolutno zaslužuju pohvale, a Gorica je jednako tako zaslužila prolazak u finale županijskoga Kupa, čime je osigurala sudjelovanje u Kupu Hrvatske u sezoni pred nama.

SAVA STRMEC - GORICA 1-4
STRIJELCI: 1-0 Zelenika (4-11m), 1-1 Ndiaye (74), 1-2 Babec (78), 1-3 Kalik (86), 1-4 Šroler (87)
GORICA: Banić - Musa, Moro, Jovičić, Zorica (Krizmanić) - Kalik, Čanađija (Babec) - Gadže (Dvorneković), Hamad, Špikić (Šroler) - Ndiaye. Trener Valdas Dambrauskas.
Vrh