24.06.2021.

Toni Fruk došao na posudbu iz Fiorentine

Toni Fruk došao na posudbu iz Fiorentine Neposredno prije prve pripremne utakmice, kojom je debitirao u dresu Gorice u pobjedi protiv HUNS-a (4-1), 20-godišnji ofenzivac Toni Fruk postao je i službeno novi igrač HNK Gorice. Došao je na posudbu iz talijanske Fiorentine po modelu 1+1 godina. 

- Nakon što sam šest mjeseci proveo na posudbi u Dubravi, želio sam klub koji će za mene biti stepenica više, a Gorica to definitivno jest. Sad je na meni da se dokažem ovdje. Goricu sam sa strane vidio kao vrlo ozbiljan klub, kao legitimnog kandidata za pozicije u vrhu tablice. Na kraju prošle sezone nije bilo sreće, a moja je želja da u sezoni pred nama pomognem momčadi da budemo bolji i uspješniji - kazao je Fruk, koji je odabrao broj 16 na dresu.

Tonijeva nogometna priča krenula je iz njegova sela u Slavoniji, pa preko Osijeka, Belgije, Italije i Dubrave došla do Velike Gorice.

- Krenuo sam iz sela Lila pokraj Našica, pa sam otišao u NK Našice, gdje sam prvo bio vratar, ali bilo mi je dosadno na golu, tako da sam ipak odlučio igrati. Zamijetili su me iz Akademije Krpan&Babić, u kojoj sam proveo šest godina, nakon čega je slijedio transfer u belgijski Mouscorn. Od tamo sam otišao u Fiorentinu na posudbu na pola sezona, nakon čega su me i otkupili. Definitivno je to vrijedno iskustvo, no nažalost dogodila se ozljeda, pa sam veći dio tog razdoblja bio izvan terena. Unatoč tome, naučio sam puno toga što mi sad svakako pomaže - ističe Fruk, koji ima jednostavne ciljeve za sezonu pred nama:

- Zadovoljilo bi me da Gorica budre što više na tablici, a osobno mi je želja nametnuti se treneru i pomoći momčadi kako god mogu!

Vrh