24.01.2021.

Špikić: Odmah bih gol i asistencije mijenjao za ovu pobjedu...

Špikić: Odmah bih gol i asistencije mijenjao za ovu pobjedu... Tuga i razočaranje, pomiješani s frustracijama, dominirali su na Gradskom stadionu nakon dramatičnog poraza od Dinama u 17. kolu HT Prve lige. Gorica je do 90. minute imala pobjedu u rukama, da bi na kraju ostala bez svega u posljednjim sekundama i izgubila 4-3. 

Poraz je to koji je igračima pao toliko teško da su mnogi od njih izgovarali i nešto u stilu "najbolniji poraz u karijeri"...

- Iskreno, mislim da je i kod mene takav slučaj... - jutro poslije kaže Dario Špikić.

- Prošla je jedna noć, ali nismo se još uspjeli do kraja smiriti... No dobro, što je, tu je, jednostavno moramo ovo što prije zaboraviti i krenuti dalje, jer vrlo brzo čeka nas nova utakmica - tješi se Špikić.

Puno se nakon utakmice pričalo o detaljima koji su presudili, no svi su složni u ocjeni da se radilo o sjajnoj nogometnoj predstavi.

- Je, baš jedna prava, dobra, kvalitetna utakmica, s puno golova, vjerujem jako dobra za gledanje. U tih zadnjih pet minuta, eto, primili smo dva gola i izgubili utakmicu. Bilo je tu nesreće, bilo je i sudačkih pogrešaka... Svatko može pogriješiti, shvaćamo to, ali teško je kad se dogodi na tvoju štetu. Poslije utakmice u svlačionici smo svi bili baš tužni, utučeni, frustrirani. Teško je podnijeti ovakav poraz, pogotovo u situaciji kad se možeš priključiti vrhu, imaš pobjedu u rukama i u zadnjim sekundama sve prospeš... Naravno da je teško - govorio je Špika.

Odigrao je 21-godišnji Velikogoričanin možda i najbolju utakmicu u karijeri, zabio prekrasan gol i dvaput asistirao, ali...

- Odmah bih mijenjao golove i asistencije za ovu pobjedu! Naravno da sam zadovoljan svojom partijom, ali sve mi je to nekako u drugom planu kad utakmica ovako završi - ističe Dario.

Najljepši potez utakmice dogodio se u 61. minuti, kad je ušao s desne strane i ljevicom pogodio u suprotnu "malu mrežicu" za svoj treći gol ove sezone.

- Vidio sam prostor u sredini, napravio sam fintu, shvatio da nitko ne izlazi na mene i odlučio opaliti. Hvala Bogu, ušla je - opisao je svoj veliki trenutak Špika prije nego je otišao na regeneracijski trening.

Sljedeći izazov na redu je osam dana nakon Dinama, jer ogled s Rijekom na Rujevici na rasporedu je u nedjelju u 17.05 sati.

- Jako bitna utakmica za nas, a ja vjerujem da će nam se baš tamo vratiti sve ovo što dobro radimo, da ćemo doći do pozitivnog rezultata. U svakom slučaju, bit ćemo spremni za taj izazov - zaključio je Dario Špikić.
Vrh