08.03.2022.

Šestorica Goričana u tri hrvatske reprezentacije

Šestorica Goričana u tri hrvatske reprezentacije Tijekom reprezentativne stanke, na koju idemo nakon utakmice 28. kola HT Prve lige protiv Rijeke, trener HNK Gorice Samir Toplak neće moći računati na petoricu, a možda i šestoricu igrača zbog poziva u reprezentacije, dok su dva poziva stigla i u našu Školu nogometa!

Izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan na svoj je popis uvrstio Dominika Kotarskog i Juricu Pršira, koji će biti u kadru za utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Austrije (25. ožujka) i Finske (29. ožujka), koje će se igrati u Varaždinu.

Ognjen Vukojević, izbornik U-20 reprezentacije, svoju će momčad povesti na Dubai Cup, a u kadru će imati i Krešimira Krizmanića te Tonija Fruka. U prvom krugu turnira protivnici će im biti Japan (23. ožujka) i Vijetnam (26. ožujka), a na turniru koji završava 29. ožujka sudjeluju još i UAE, Kina, Saudijska Arabija, Uzbekistan, Tajland, Katar i Irak.

Reprezentaciju U-19 čeka prijateljska utakmica sa Srbijom u Staroj Pazovi, a izbornik Joe Šimunić na svoj je popis stavio dvojicu goričkih juniora, 17-godišnjeg Davida Sima i 18-godišnjeg Vinka Skrbina. Ova se utakmica igra već u srijedu, 9. ožujka, a poslužit će kao provjera uoči nastupa u elitnom kolu kvalifikacija za Europskom prvenstvo ove godine u Slovačkoj.

Uz sve njih, u svoju će reprezentaciju i Paulius Golubickas, koji će s Litvom odmjeriti snage s Irskom i San Marinom.

Također, Anthony Kalik zaslužio je pretpoziv za reprezentaciju Australije u ovoj akciji, u kojoj ih čekaju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s Japanom i Saudijskom Arabijom.
Vrh