11.08.2021.

Seniorke odradile prvi trening

Seniorke odradile prvi trening U nedjeljnim večernjim satima na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici prvi se put okupila ženska seniorska momčad Gorice. Na prvom treningu prisustvovale su 22 igračice, a uoči njegovog početka par riječi uputili su tehnički direktor Gorice Darko Blažinčić, Marijana Plahutar, predstavnica ŽNK Gorice i Lada Rojc, kordinatorica ŽNK Gorice.

Djevojke će se za početak sezone pripremati tri puta tjedno pod vodstvom trenera Marijana Dužića, dugogodišnjeg igrača NK Segeste, gdje je radio i kao voditelj nogometne škole te trener juniorske ekipe.

- Odradili smo vrlo dobar prvi trening, uskoro će nam se priključiti i cure koje su bile na odmoru, radimo i na dovođenju nekih pojačanja iz Prve lige, ali i iz stranih klubova - rekao je trener Dužić, kojemu ovo nije prvo trenersko iskustvo u Gorici.

- Mogu se pohvaliti da sam kao trener juniora 2009. godine vodio i Antu Budimira, današnjeg reprezentativca Hrvatske. U tri i pol godine, koliko sam tada proveo u Gorici, ostvarili smo vrlo dobre rezultate i zato mi je izuzetno drago i zahvaljujem predsjedniku kluba Nenadu Črnku na prilici da svoj trenerski put nastavim ponovno u Gorici, ovaj put sa ženskom ekipom.

Nakon prozivke i prvog treninga u Velikoj Gorici, preselili su se u ŠRC Zvrnik u Buševcu, gdje će provoditi veći dio vremena.

- Zbog redovnih aktivnosti na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, utakmica i treninga seniorske ekipe Gorice i nogometne škole, većinu treninga i prijateljskih utakmica odrađivat ćemo u Buševcu. Pred nama su sada pripreme za početak sezone u kojima ćemo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a prva je već u subotu, 14. kolovoza protiv Međimurja. Zatim nam slijedi gostovanje kod Agrama i Pregrada kod nas u Buševcu. Krajem kolovoza još jednom ćemo odmjeriti snage protiv Međimurja, a pripreme ćemo zaključiti 21. rujna gostovanjem u Rijeci.

Ambicije se ne kriju, cilj je Prva HNLŽ. 

- Radimo takvu selekciju igračica da izborimo ulazak u Prvu ligu, ali i da te djevojke mogu igrati u višem rangu natjecanja. Imamo dosta mladih igračica, izlaznih kadetkinja, ali i onih iskusnijih seniorki iz Lepoglave i Frankopana, klubu kojem sam kao trener seniorki proveo sezonu i pol - rekao je Marijan Dužić pa zaključio:

- Ne samo da vjerujem, nego znam da ćemo ostvariti odlične rezultate ove sezone, Prva HNLŽ je ambicija kluba, ali i moj cilj.

Prvo kolo na rasporedu je 12. rujna, u gostima kod NK Odre, nakon čega seniorke očekuje utakmica pretkola Kupa.
 
Vrh