02.11.2021.

Sedmorica u reprezentacije, dvojica zasad na pretpozivu

Sedmorica u reprezentacije, dvojica zasad na pretpozivu Nakon što odrade utakmicu 15. kola HT Prve lige, na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici, nogometaši Gorice idu na reprezentativnu stanku, što će za većinu značiti dan ili dva odmora pa povratak treninzima, uz prijateljsku utakmicu protiv Celja u subotu (14 sati) na Gradskom stadionu. Međutim, sedmorica igrača, barem zasad, imat će nešto drukčiji program...

Hrvatsku U-21 reprezentaciju u ovom ciklusu očekuje nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. Protivnici će biti Estonija u Puli 11. studenog i Austrija u Riedu 16. studenog, a na popisu izbornika Igora Bišćana našla su se čak četiri igrača HNK Gorice - vratar Dominik Kotarski, branič Krešimir Krizmanić te veznjaci Jurica Pršir i Toni Fruk.

Osim njih, na raspolaganju treneru Krunoslavu Rendulića tih dana neće biti ni trojac koji će otići u reprezentacije Bosne i Hercegovine. Elvisa Sarića i Aleksandra Jovičića s A reprezentacijom očekuju dvije utakmice u Zenici, 13. studenog protiv Finske i tri dana poslije protiv Ukrajine, dok će Saša Marjanović s U-21 reprezentacijom igrati protiv Švedske u gostima 12. studenog i u Sarajevu protiv Crne Gorice 16. studenog.

Ukupan broj reprezentativaca mogao bi se i povećati, budući da su Kristijan Lovrić i Albi Doka na pretpozivu hrvatskog, odnosno albanskog izbornika.

Gorica utakmicu 16. kola protiv Lokomotive na Gradskom stadionu igra u nedjelju, 21. studenog.

Vrh