27.06.2022.

Roman Pliushch i Patrik Klančir novi igrači Gorice!

Roman Pliushch i Patrik Klančir novi igrači Gorice! Novi igrači Gorice postali su 18-godišnji veznjak Roman Pliushch, koji je posljednje dvije godine igrao za U-19 momčad Shakhtara te 18-godišnji branič Patrik Klančir, koji je stigao iz redova zagrebačkog Dinama. U novoj sezoni pojačat će juniorsku momčad Gorice, a obojica su potpisala trogodišnje ugovore s klubom, do ljeta 2025. godine.

- Jako sam sretan i uzbuđen zbog svojeg prvog ugovora i puno mi znači što sam ovdje, jer nakon rata kod kuće, napokon se dogodilo nešto stvarno lijepo i pozitivno. U Veliku Goricu sam stigao prije otprilike tri mjeseca s majkom, jako mi se sviđa grad, vrlo je ugodan i ljudi su jako pristupačni - rekao je Roman, koji je već debitirao za juniorsku momčad u utakmici protiv Rijeke.

- Želja mi je igrati što više, dokazati se, a onda i izboriti mjesto u prvoj momčadi - istaknuo je.

Put preko juniorske momčadi do seniorskog nogometa pokušat će izboriti i hrvatski U-18 reprezentativac Patrik Klančir, lijevi bočni igrač koji je u nogometnoj školi Dinama u devet godina prošao sve mlađe selekcije, od limača pa do juniora. 

- Osjećam se sjajno što sam postao član Gorice i veselim se novom izazovu u svojoj karijeri. Trudit ću se opravdati povjerenje koje mi je pružila uprava kluba i dat ću sve od sebe da se dokažem treneru i svojim suigračima. Cilj mi je postati standardni igrač Gorice na kojeg ekipa može računati - kazao je Patrik, koji od početka priprema trenira sa seniorima.

Protiv juniora Gorice igrao je prošle sezone i priznaje da su ga ugodno iznenadili.

- Izuzetno mi se svidio njihov mentalitet i želja te moram priznati da nisam očekivao da će završiti u samom vrhu s obzirom da im je ovo bila prva sezona u prvoligaškom društvu. Volio bih da ove sezone ostvarimo još bolji rezultat i budemo još uspješniji. Pomoći ću dečkima koliko mogu i želja mi je da se borimo za naslov prvaka.
Dečki, dobro nam došli! 
Vrh