18.03.2024.

Rajko Vidović novi trener HNK Gorica

Rajko Vidović novi trener HNK Gorica Gospodin Rajko Vidović (49) od danas je i službeno novi glavni trener našeg kluba, a suradnja je dogovorena do ljeta 2025. godine.

- Mogu reći da dosta poznajem Goricu, pratim HNL i često sam dolazio na utakmice u Veliku Goricu. Smatram da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je imala peha, ali normalno je da se takve stvari događaju, da dolazi i do pada forme. Međutim, vjerujem u ovu momčad jer su to dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek... I sigurno nisu zaboravili igrati. Sada je potrebno da uložimo dodatne napore i uz pošten i kvalitetan rad vratimo Goricu na put na kojem je bila - rekao je Vidović.

U svojoj igračkoj karijeri, Vidović je nosio dres Kamen Ingrada, Rijeke, Zagreba, Inter Zaprešića i Lokomotive, a kroz trenersku karijeru vodio je Dugo Selo, Maksimir, Trnje, Lučko i Sesvete dok je posljednji angažman imao u Kustošiji od koje se oprostio proteklog petka, remijem protiv Mladosti iz Ždralova. 

- Ovim putem želim izraziti veliku zahvalnost ljudima iz Kustošije koji su me podržali i pokazali izuzetnu korektnost i razumijevanje za ovu priliku koja je korak naprijed u mojoj trenerskoj karijeri. Drago mi je što sam preuzeo Goricu, a Kustošiji želim da ostvare zacrtani cilj, a to je povratak u rang više.

Trener Vidović već se upoznao s igračima, jučerašnji remi s Istrom 1961 (0:0) pratio je s tribina Aldo Drosine, a prvi trening zakazao je za utorak poslijepodne. 

- Dečki su pokazali jaki karakter u Puli jer nije lako vratiti se nakon negativne serije. Odigrali su korektnu utakmicu, možda nogomet nije bio najljepši, ali bili su disciplinirani, pravovremeni i na kraju uzeli bod. Dali smo slobodan dan nakon puta, sutra ćemo se okupiti u 16 sati, a u subotu ćemo odigrati prijateljsku utakmicu s Mariborom u Sloveniji. Ne smijemo previše opteretiti ekipu, ali moramo se dobro pripremiti za završnicu prvenstva da probamo uzeti bodova što je više moguće - naglasio je.

- Odabrali smo trenera koji zadovoljava naše kriterije. Izuzev bogate igračke karijere, sa sobom nosi čvrst karakter i disciplinu. Uvjeren sam da mu neće trebati velika prilagodba na momčad jer je Goricu pratio kroz zadnjih godinu dana. Očekujemo dobar i kvalitetan rad, a u tom slučaju, rezultat ne smije izostati - istaknuo je sportski direktor Mario Brkljača.

Novom šefu našeg stručnog stožera želimo dobrodošlicu i puno uspjeha na klupi Gorice. 

 
Vrh