28.09.2023.

Preko Zagorca do osmine finala Kupa

Preko Zagorca do osmine finala Kupa Nakon prvenstvene pobjede u Puli, nogometaši Gorice nastavili su pozitivan niz svladavši Zagorec iz Krapine s 2:0 u sklopu šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Susret se igrao u Krapini, na stadionu ŠRC Podgora pred nešto više od 400 gledatelja, a iako Zagorec nije uspio iznenaditi, pokazali su se kao vrlo dobra ekipa.

- Nije bilo lako protiv ovako organiziranog protivnika, ali dobra stvar je što smo poveli rano, to nam je dalo mirnoću. Stvarali smo šanse iz kojih smo trebali biti precizniji i možda prije riješiti utakmicu, ali sretni smo jer prolazimo dalje, nismo primili pogodak i što smo utakmicu završili bez ozljeda - komentirao je susret pomoćni trener Mensur Mujdža.

Neke standardne prvotimce su zamijenili mlađi igrači i oni s manjom minutažom do sada tako da je početni sastav Gorice izgledao ovako: Radošević na golu, stoperski par bili su Maloča i Matković, a na bekovskim pozicijama igrali su Leš i Munksgaard. Sredinu terena držali su Soldo, Šroler i Kapulica, na krilu su igrali Blummel i Jurić, a u vrhu napada Matavž. 

Pogodak za vodstvo i svoj prvijenac u dresu Gorice, postigao je Mario Matković u 11. minuti utakmice.

- Mislim da smo korektno odradili ovih 90 minuta, najvažnije je da smo pobijedili i da idemo dalje. Sretan sam zbog pogotka, prvi se uvijek pamti i naravno da je lijep osjećaj - kazao je Matković nakon dvoboja.

Na poluvremenu je u svlačionici ostao Matavž, kojeg je zamijenio Ilečić, a onda 15-ak minuta kasnije u igru ulaze Mrzljak, Pršir i Ndockyt. Rezultat na semaforu nije se mijenjao sve do 85. minute kada se u strijelce upisao Vujnović, samo pet minuta nakon ulaska u igru. 
U osmini finala koja će se igrati početkom studenoga, Gorica na Gradskom stadionu dočekuje Radnik iz Križevaca koji je u produžecima svladao Šibenik s 4-3.
Vrh