19.10.2022.

Preko Dubrave do osmine finala Kupa

Preko Dubrave do osmine finala Kupa NK DUBRAVA TIM KABEL - HNK GORICA 2-3 (1-2)
Kustošija. SuperSport Hrvatski nogometni kup 1/16 finala. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Ivica Radošević (Gospić) i Kristijan Kudus (Vrlika). Četvrti sudac: Ivan Vukančić (Benkovac). 
STRIJELCI: Boyan (1), Vujnović (28), Steenvoorden (45), Petriško (75), Mitrović (90+2)
GORICA: Banić - Steenvoorden (Raspopović od 65.), Jovičić (Korca od 75.), Krizmanić - Mitrović, Julardžija (Golubickas od 75.), Prokop (Francois od 56.), Pršir, Vojtko - Ndockyt, Vujnović (Jurić D. od 56.). Trener Igor Angelovski. 
ŽUTI KARTONI: Gorica: Jovičić, Vujnović; Dubrava: Ikenna

Nogometaši Gorice pobjedom protiv drugoligaša Dubrave osigurali su osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Prvi pogodak postigla je Dubrava već na samom startu utakmice, a nakon Vujnovićevog pogotka za izjednačenje u 28. minuti igre, za preokret prije odlaska na predah zabio je Steenvoorden. 
U drugom dijelu susreta, puno posla imao je vratar Banić. Dubrava je bila opasna, stvarala šanse i u 75. minuti uspjela izjednačiti preko Petriškog. Međutim, prije nego je sudac označio kraj i produžetke, u drugoj minuti sudačke nadoknade, Mitrović je uspio glavom zabiti za konačnih 3-2 za Goricu i plasman u sljedeću fazu natjecanja. 

- Nije ugodno kad primiš gol u prvoj minuti, ali vratili smo se i zabili dva gola do poluvremena. Dubrava nas je opet iznenadila 20 minuta prije kraja, ali izvukli smo se iz toga. Napokon se i nama posrećilo, ispalo je da sam ja taj koji je zabio posljednji pogodak i lijep je osjećaj - rekao je Mitrović nakon utakmice. 
 
Vrh