07.08.2021.

Prekinut sjajan niz: Gorica - Hajduk 1-3

Prekinut sjajan niz: Gorica - Hajduk 1-3 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u 21 sat je počela utakmica 4. kola HT Prve lige između HNK Gorice i HNK Hajduka.

GORICA - HAJDUK 1-3
VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 1576. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Marko Stolnik (Varaždin). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Vedran Đurak (Sisak).
STRIJELCI: 0-1 Mlakar (31), 0-2 Vuković (45+1), 1-2 Lovrić (56), 1-3 Livaja (87)
GORICA: Banić - Musa, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec (od 88. Jug), Pršir - Mitrović (od 69. Brodić), Fruk (od 60. Dvorenković), Lovrić (od 88. Šroler) - Matar (od 88. Delfi). Trener Krunoslav Rendulić.
HAJDUK: Posavec - Lovrencsics, Simić, Elez, Dolček - Vuković, Krovinović - Sahiti (od 67. Čuić), Livaja, Biuk (od 59. Čolina) - Mlakar. Trener Jens Gustafsson.
ŽUTI KARTONI: Fruk, Musa, Pršir, Lovrić (Gorica), Vuković (Hajduk)
CRVENI KARTONI: -


'90+2 U dobroj poziciji našao se Fran Brodić, pucao je snažno, no ravno u golmana Posavca.

'90 Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

'90 Marka Livaju i Ivana Dolčeka kod Hajduka su zamijenili Jairo i Kristian Dimitrov.

'88 Martin Šroler, Patrik Jug i Younes Delfi zamijenili su Kristijana Lovrića, Hrvoja Babeca i Matara Dieyea.

'87 GOL! Hajduk vodi 3-1, strijelac je Marko Livaja. Mlakar je proigrao strijelca Livaju, a on s desne strane pospremio loptu pod prečku.

'82 Žuti karton dobio je Jurica Pršir.

'81 Stativa za Hajduk! Iz teške pozicije pokušao je Livaja, pucao je odlično, nedostajao je koji centimetar da uđe u gol.

'78 Žuti karton dobio je Musa Muhammed.

'76 Na desnoj strani, na 20-ak metara, imao je Lovrić slobodan udarac, očekivalo se da će ubaciti, no pucao je izravno i gađao visoko iznad gola.

'69 Fran Brodić zamijenio je Josipa Mitrovića.

'68 Pokušao je Livaja, no njegov udarac ljevicom otišao je pokraj Banićeva gola.

'67 Kod Hajduka je Emira Sahitija zamijenio Mario Čuić.

'63 Sjajan udarac Mitrovića, brani Posavec. Iskosa je pucao Mitrović, nije to bila idealna pozicija, no golman Hajduka zaslužuje čestitke za ovu reakciju...

'60 Promjena i kod Gorice, Matija Dvorneković zamijenio je Tonija Fruka.

'59 Zamjena kod Hajduka, David Čolina ušao je umjesto Stipe Biuka.

'56 GOOOOOOOL!!! Gorica je smanjila na 2-1, strijelac je Kristijan Lovrić! Matar je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, prebacio lijevo na Lovrića, a on je nakon driblinga ljevicom poslao loptu u mrežu Josipa Posavca.

'54 S 20-ak metara pokušao je Krešimir Krizmanić, no pucao je slabijom, desnom nogom, nije bilo snage u tom udarcu.

'52 Slobodan udarac u sjajnoj poziciji imao je Kristijan Lovrić, na 18 metara, no otišlo je to visoko iznad gola.

'51 Žuti karton dobio je igrač Hajduka Josip Vuković.

'47 Pao je Matar na ulasku u šesnaesterac, činilo se da je bilo povlačenja, no provjera na VAR-u to nije potvrdila.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Hajduk 0-2

'45+1 GOL! Hajduk vodi 2-0, strijelac je Josip Vuković. Ubacivanje u šesnaesterac pokušao je izbiti Musa Muhammed, no učinio je to loše, praktički dodao Vukoviću na vrh kaznenog prostora, a on je snažno i precizno pogodio za povećanje prednosti gostiju.

'45 Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

'42 Prečka za Goricu! Lovrić je ubacio iz slobodnog udarca, glavom ju je zahvatio Matthew Steenvoorden, no golman Posavec uspio je to odbiti u gredu... Provjeravao je sudac Zebec je li tu bilo i prekršaja za jedanaesterac, ali na kraju je pokazao da se igra dalje.

'41 Stativa za Hajduk! Iz kornera je nabacio Krovinović, glavom pucao Mlakar, a lopta je odsjela na lijevoj Banićevoj vratnici.

'35 Žuti karton dobio je Toni Fruk.

'33 U kontranapad je izašao Hajduk, kombinirali su Livaja i Biuk, no uspjela je to u posljednji trenutak otkloniti gorička obrana.

'31 GOL! Hajduk vodi 1-0, strijelac je Jan Mlakar. Dobru loptu u šesnaesterac primio je od Marka Livaje pa pokraj Krizmanića matirao Ivana Banića.

'27 Slobodan udarac u idealnoj poziciji, na 17-18 metara, imao je Hajduk, no Marko Livaja pucao je preko gola.

'23 Okušao je svoj udarac i Matar, ljevicom s desnog ruba šesnaesterca, nije to bilo loše, ali ipak nedovoljno precizno.

'19 Još jednom Lovrić, još jednom zamalo! Ovaj put pronašao ga je Mitrović, udarac je bio lijevom nogom, no opet je pogodio praktički isto mjesto kao maloprije, malo uz stativu Hajdukova gola.

'18 Evo prve velike prilike, i to za Kristijana Lovrića! Dobru loptu u prostor dao mu je Matar, Kiki je prošao Lovrencsicsa na lijevoj strani, pucao iz kuta koji nije idealan, ali prošlo je malo pokraj gola...

'16 Obostrano se igra s jako puno opreza, pa su korneri i poneki neuspješan pokušaj bijega u kontranapad zapravo sve što smo dosad vidjeli.

'9 Traje početno ispitivanje snaga, uz nešto veći posjed lopte za goste, no prilika zasad nema ni na jednoj strani.

'1 Utakmica je počela!
Vrh