02.03.2022.

Poraz u polufinalu Kupa: Hajduk - Gorica 2-1

Poraz u polufinalu Kupa: Hajduk - Gorica 2-1 Na stadionu na Poljudu odigrana je utakmica polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Gorice i HNK Hajduka.

HAJDUK - GORICA 2-1
SPLIT Stadion Poljud. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Ivan Janić (Ilok). Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Goran Perica (Šibenik).
STRIJELCI: 1-0 Melnjak (39), 2-0 Melnjak (64), 2-1 Kalik (90-11m)
HAJDUK: L. Kalinić - Mikanović, Katić, Elez, Melnjak (od 87. Čolina) - Fossati, Grgić (od 87. Vuković) - Mlakar (od 73. Ljubičić), Sahiti (od 73. Atanasov), Biuk (od 66. N. Kalinić) - Livaja. Trener Valdas Dambrauskas
GORICA: Kotarski - Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Mitrović (od 80. Musa), Pršir, Babec (od 71. Suk, od 80. Golubickas), Kalik, Keita (od 76. Fruk) - Atiemwen, Matar (od 71. Cruz). Trener Krunoslav Rendulić
ŽUTI KARTONI: Matar (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Hajduk - Gorica 2-1

⚽ 90+5 GOOOOOOOOOOL!!! Gorica je smanjila na 2-1, strijelac je Anthony Kalik iz jedanaesterca. Lopta je u šesnaestercu pogodila u ruku igrača Hajduka Josipa Vukovića, sudac Lovrić išao je pogledati situaciju na snimci i pokazao na bijelu točku. Kalik je gađao uz stativu, sigurno i mirno.

'90 Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

🔁 '87 Dvostruka izmjena kod Hajduka - Josip Vuković i David Čolina ušli su umjesto Lukasa Grgića i Darija Melnjaka.

🔁 '80 Još dvije promjene kod Gorice - Musa Muhammed i Paulius Golubickas ušli su umjesto Josipa Mitrovića i ozlijeđenog Joeya Suka.

🔁 '76 Toni Fruk ušao je umjesto Cheicka Keite.

🔁 '73 Dvostruka zamjena kod Hajduka - Jani Atanasov i Marin Ljubičić zamijenili su Emira Sahitija i Jana Mlakara.

'72 Dobru polukontru Gorice udarcem s 18 metara završio je Iyayi Atiemwen, no Kalinić je to zaustavio.

🔁 '71 Dvostruka zamjena kod Gorice - Caio Cruz i Joey Suk ušli su umjesto Matara Dieyea i Hrvoja Babeca.

🔁 '66 Nikola Kalinić kod Hajduka je zamijenio Stipu Biuka.

⚽ '64 GOL! Hajduk vodi 2-0, strijelac je ponovno Dario Melnjak. Livaja je nabacio iz slobodnog udarca s desne strane, Melnjak je natrčao i glavom loptu pospremio u mrežu.

'58 Sjajnu šansu imala je Gorica! Atiemwen je povukao, dao za Pršira, a on desni za Mitrovića, koji mu je dao povratnu loptu kao na pladnju. Nažalost, Prširov udarac otišao je pokraj gola...

'54 Lijepu je akciju odigrala Gorica, po lijevoj strani prošao je Keita, dao dobru loptu za Pršira u sredinu, u izglednu poziciju, no njegov udarac bio je i preslab i točno u Kalinića.

'50 Poklonila je gorička obrana priliku Splićanima, Biuk je pokušao prebaciti istrčalog Kotarskog, ali nije pogodio okvir gola.

🟨 '48 Žuti karton dobio je Matar Dieye.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme.

 KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Hajduk - Gorica 1-0

'45 Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

'45 Prečka za Hajduk! Marko Livaja pucao je iz slobodnog udarca s 18 metara, iskosa desno, i pogodio gredu.

⚽ '39 GOL! Hajduk vodi 1-0, strijelac je Dario Melnjak. Lijepu kombinaciju odigrao je s Biukom, koji je prošao lijevo i vratio u sredinu za laganu realizaciju lijevog beka Hajduka.

'33 VAR poništio gol Hajduka. Svih deset igrača Gorice bilo je u defenzivnom bloku, no Mikanović je svejedno uspio s desnog boka nabaciti u sredinu, gdje je Livaja pogodio glavom. Gol je isprva priznat, no VAR soba je intervenirala i označila zaleđe.

'27 Možda i najopasnija prilika Hajduka do sad izvedena je nakon centaršuta Mikanovića, spuštanja Livaje i udarca Lukasa Grgića. I ovaj udarac otišao je pokraj gola.

'23 Novi dobar izlazak Gorice, najveći dio posla napravio je Atiemwen po lijevoj strani, a akciju je s dva udarca završio Babec. Prvi je otišao u blok, drugi pokraj gola.

'21 Dvije prilike imao je Stipe Biuk u praktički pola minute, no Dominik Kotarski bio je sjajan i nakon udarca iz blizine, i nakon pokušaja ljevicom slijeva.

'18 Opasno je sad izašla Gorica preko Matara, koji je imao slobodne Kalika i Atiemwena, dodao ovom drugom, a on pucao u blok.

'17 Opet prijeti Hajduk, Livaja je pucao iz okreta nakon što je sjajno primirio loptu iz zadnje linije, i ovo je otišlo pokraj gola.

'13 I četvrti centaršut s desne strane, i četvrti pokušaj glavom, treći za domaćina. Livaja je nabacio, Grgić pucao iznad vrata.

'12 Evo na sličan način i Gorice! Josip Mitrović je bio na desnom boku, imao vremena namjestiti se, pogodio Atiemwena, ali njegov udarac otišao je iznad gola.

'9 Novi centaršut s desne Hajdukove strane, ovoga puta nabacio je Mikanović, a na drugoj stativi neprecizan je glavom bio Sahiti.

'5 Livaja se izborio za malo prostora na desnoj strani, centrirao, a glavom je preko goričkog gola pucao Mlakar.

▶️ '1 Utakmica je počela!
Vrh