22.05.2021.

Poraz na Rujevici za kraj: Rijeka - Gorica 2-1

Poraz na Rujevici za kraj: Rijeka - Gorica 2-1 Na stadionu na Rujevici odigrana je utakmica posljednjeg, 36. kola HT Prve lige, u kojoj je HNK Rijeka ugostila HNK Goricu.

RIJEKA - GORICA 2-1
RIJEKA Stadion Rujevica. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 1-0 Andrijašević (10), 1-1 Babec (20), 2-1 Menalo (79)
RIJEKA
: Nevistić - Escoval, Galović, Capan (od 46. Tomečak), Vukčević (od 61. Pavičić) - Gnezda Čerin (od 74. Kulenović), Lončar - Murić, Andrijašević, Menalo - Drmić (od 82. Lepinjica). Trener Goran Tomić.
GORICA: Banić - Doka, Steenvoorden (od 33. Krizmanić), Jovičić, Keita - Babec, Junior - Špikić (od 39. Hamad), Dvorneković (od 77. Musa), Lovrić - Matar. Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Vukčević (Rijeka), Steenvoorden, Babec, Doka (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Rijeka - Gorica 2-1

'90+2 Albi Doka imao je veliku priliku, u koju ga je gurnuo Hamad, no s desne strane šesnaesterca pucao je pokraj gola.

'90 Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

'88 Musa je nabacio s desne strane, Lovrić loptu zahvatio glavom, ali i pucao preko gola.

'87 Žuti karton dobio je Albi Doka.

'82 Ivan Lepinjica kod Rijeke je zamijenio Josipa Drmića.

'79 GOL! Luka Menalo poslao je oštru loptu u sredinu s lijeve aut linije, na vrh peterca, tamo je bio Drmić, no nije dotaknuo loptu i ona je prevarila Banića i završila u njegovoj mreži. 

'77 Musa Muhammed ušao je umjesto Matije Dvornekovića.

'76 Dvorneković i Keita donijeli su loptu iz obrane u napad, na kraju je Ninja pronašao Matara u sredini, no on nije uspio loptu poslati u mrežu.

'74 Sandro Kulenović kod Rijeke je zamijenio Adama Gnezdu Čerina.

'73 Glavom je pucao Menalo nakon nabacivanja s desne strane, sjajno je obranio Banić, a u drugom pokušaju Menalo je napravio prekršaj nad golmanom Gorice.

'70 Iz velike daljine pucao je Escoval, ali iznad Banićeva gola.

'61 Domagoj Pavičić zamijenio je Andriju Vukčevića kod Rijeke.

'58 Žuti karton dobio je igrač Rijeke Andrija Vukčević.

'52 Pogreška Escovala, koji je igrao rukom na 23-24 metra, po sredini gola, donijela je Gorici veliku priliku iz slobodnog udarca. Pucao je Lovrić, pozicija idealna za njega, no pogodio je u živi zid.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz jednu promjenu kod Rijeke - Ivan Tomečak zamijenio je Luku Capana.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Rijeka - Gorica 1-1

'45+8 Dugo je trajala provjera VAR-a nakon duela Dvornekovića i Capana u šesnaestercu Rijeke, više od šest minuta, a na kraju od svega - ništa!

'45+2 Stativa za Goricu! Kristijan Lovrić odigrao je dupli pas s Matarom, opalio s 20-ak metara, pucao sjajno, ali lopta je odsjela na okviru riječkoga gola...

'45 Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

'44 Opet prijeti Babec! Lovrić je odigrao na Hamada, on ostavio Babecu povratnu na 20-ak metara, no taj pokušaj završio je pokraj stative.

'39 Još jedna prisilna izmjena, ozljedio se i Dario Špikić, a umjesto njega ušao je Jiloan Hamad.

'34 Žuti karton dobio je Hrvoje Babec.

'33 Krešimir Krizmanić ušao je u igru umjesto ozlijeđenog Matthewa Steenvoordena.

'30 Velika obrana Ivana Banića! Drmić je lijepo proigrao Gnezdu Čerina, koji je pucao iz odlične pozicije, lijevom nogom, no Banić je ponovno briljantno obranio.

'27 Žuti karton dobio je Matthew Steenvoorden.

'20 GOOOOOOL!!! Gorica je izjednačila na 1-1, strijelac je Hrvoje Babec! Albi Doka nabacio je s desne strane, Matar Dieye glavom vratio za Babeca, a on pogodio iz blizine za izjednačenje!

'18 Evo i prve prilike za Goricu! Do lopte je nakon duge akcije na desnoj strani došao Špikić, nabacivanjem je tražio Matara na vrhu peterca, no gorički Senegalac pucao je pokraj gola iz jako dobre pozicije.

'13 U šansi je sad bio Luka Menalo, kontranapad Rijeke završio je u situaciji "jedan na jedan" s Ivanom Banićem, no golman Gorice sjajno je reagirao.

'10 GOL! Rijeka vodi 1-0, strijelac je Franko Andrijašević. Menalo je s desne strane nabacio na Drmića, on pucao i loše zahvatio loptu, no na nju je naletio Andrijašević i pogodio sa sedam, osam metara,

'6 Prva prilika na utakmici pripala je Rijeci. Lončar je proigrao Menala lijevo, lopta je kroz peterac došla na drugu stranu do Murića, a odbijenu loptu preko gola je poslao Vukčević.

'1 Utakmica je počela!
Vrh