03.03.2024.

Ponedjeljak na Kranjčevićevoj: "Ovu utakmicu moramo odraditi na sasvim drugačiji način"

Ponedjeljak na Kranjčevićevoj: Nakon prekida negativnog niza u prvenstvu, a zatim i "hladnog tuša" u četvrtfinalnoj utakmici protiv Dinama, Gorica se okreće novom gostovanju u sklopu 25. kola SuperSport HNL-a u kojem će pokušati ispraviti sve što do sada nije bilo dobro. 

- Od početka ovog drugog dijela prvenstva, kao da smo se bacili iz aviona, imamo padobran na leđima, ali je pitanje kada ćemo ga iskoristiti. Rekao bih da smo ga otvorili u utakmici protiv Slaven Belupa da malo ublažimo pad, ali on nažalost traje i dalje. Dinamo nas je poremetio jer nije problem izgubiti nego način na koji smo izgubili. Sada opet ovisi o nama kojom brzinom ćemo padati da dođemo što mirnije do stabilnosti tla, a Rudeš je upravo ta utakmica od koje očekujem da se stabiliziramo - slikovito je opisao trenutno stanje trener Jeličić pa nastavio:

- Situacija je takva kakva je. Nije lako ni igračima, oni također nose veliki teret, ali reakcija protiv Dinama nije bila dobra i sve moramo napraviti da ovu utakmicu protiv Rudeša odradimo na sasvim drugačiji način. Nevezano o razini kvalitete protivnika kada ih kompariramo. 

Gorica je protiv Dinama u fazi napada izgledala dosta bolje nego prethodnu utakmicu na Maksimiru, ali je manjak kompaktnosti cijele ekipe u obrani rezultirao visokim porazom.

- Bilo bi lijepo kada bi se igrala samo faza napada, pa bi kao u klizanju imali ocjenu za umjetnički dojam, ali to u nogometu nije tako. Onaj koji nije spreman rudariti 90. minuta, u svakoj utakmici, a pogotovo u četvrtfinalu Kupa na Maksimiru, onda se treba zapitati što želi od sebe i svoje karijere. Na kraju krajeva, postoje i navijači koji kupuju ulaznice, dolaze nam pružiti podršku i navijaju za nas i kada je teško pa bi onda i zbog njih trebali reagirati na pravi način. Možemo odigrati slabije ili bolje, ali to ne bi trebalo nikada biti pitanje s kojom energijom ulazimo u utakmice. Mazati oči dobrim stvarima u fazi napada mislim da nema smisla - zaključio je trener. 

Gorica se ranije ove sezone dva puta susrela s Rudešom te su oba završila s tri boda na strani naše momčadi. Međutim, unatoč bodovnom stanju na tablici, igrači su svjesni da sljedećem protivniku moraju pristupiti maksimalno ozbiljno. 

- Sezona je za njih krenula kako je, a svi znamo da je jako teško izaći iz takvog niza, ali Rudeš ima dosta kvalitetnih igrača te mislim da još nisu pokazali što sve mogu - istaknuo je Andrej Lazarov, koji je prije dolaska u Goricu polusezonu proveo u redovima Rudeša. 

Gostovanje kod Rudeša na rasporedu je u ponedjeljak od 17 sati. 
Vrh