30.03.2021.

Pobjeda u prijateljskoj utakmici: Gorica - Kurilovec 7-1

Pobjeda u prijateljskoj utakmici: Gorica - Kurilovec 7-1 Nakon što je u petak otkazana planirana prijateljska utakmica sa slovenskim Bravom, u stožeru Gorice odlučili su za utorak igrati na sigurno i potražiti protivnika u najbližem susjedstvu. Gorica je zaigrala bez osmorice igrača, ozlijeđenog Suka, pošteđenog Nimelyja te šestorice reprezentativaca - Lovrića, Špikića, Krizmanića, Babeca, Juniora i Doke, a ni Kurilovčani nisu istrčali s prvotimcima, također su priliku dobili brojni igrači koji su manje igrali u prvenstvu za lidera 3. HNL Središte.

Imalo se tu štošta za vidjeti na obje strane, puno zanimljivih lica dobilo je priliku kroz ovih 90 minuta. Što se Gorice tiče, vidjeli smo 19-godišnjeg Zavalića od prve minute, u nastavku i Juga i Zoricu, šansu je dobio i Cheick Keita, punu minutažu dobio je Jurica Pršir, a s posebnom pozornošću pratili smo kako će izgledati Younes Delfi. 

Iranski 20-godišnji ofenzivac za Goricu je odigrao 35 minuta, u tom kratkom vremenu skupio gol i asistenciju, a onda se - ozlijedio. Problem s aduktorom odvojio ga je od utakmica sljedećih 185 dana, sve do ovog ogleda s Kurilovcem. Posljednji put zaigrao je još 26. rujna prošle godine, u gostujućem porazu od Osijeka (1-2), i zato posebno veseli što se konačno vraća u konkurenciju za momčad nakon dugih šest mjeseci. Trebat će mu, naravno, vremena da uđe u pravu natjecateljsku formu, no željan je igre, talent je neosporan i njegov povratak svakako je dobra vijest.

Što se Kurilovca tiče, prijateljskog nam kluba, vidjeli smo koliko zna 22-godišnji Senegalac Pape Lo Serigne, vidjeli smo mladu, angažiranu i talentiranu momčad, a u drugom poluvremenu vidjeli smo u njihovu dresu i igrača koji je na probi u Gorici, 18-godišnjeg Kosovara Belearta Kastratija, a vidjeli smo i - "Matara" Dieyea! Konkretnije, na golu Kurilovcu u drugom poluvremenu bio je 21-godišnji Fallou Dieye, mlađi i fizički nevjerojatno slični brat napadača Gorice Matara Dieyea. Fallou je dosad branio u nižim talijanskim ligama, pokušat će se nametnuti u Kurilovcu...

Povela je Gorica već na otvaranju ove utakmice, nakon samo dvije minute igre Jiloan Hamad je izveo korner, gađao na prvu stativu, a tamo se "naklonio" i glavom mrežu zatresao Ognjen Mudrinski. Na sljedeću veliku, pravu šansu čekalo se do 20. minute, a tad se ona dogodila na suprotnoj strani. Kurilovec je oduzeo jednu loptu na sredini, krenuo u brzo i precizno otvaranje, koje su u izjednačenje pretvorili asistent Antonio Bakula i strijelac Marin Sudar.

Odgovorila je Gorica na to nizom prilika, Dvorneković, Mudrinski, Pršir i Keita bili su ili neprecizni ili ih je zaustavljao golman Beljan, a vodstvo su Goričani vratili u 40. minuti. Lijepo je s lijeve strane prema sredini povukao Dvorneković, odigrao za Mudrinskog, a on lijepo vratio za strijelca Hamada. S tih 2-1 se i otišlo na predah, nakon kojega su uslijedile i prve promjene.

Jedan od novih igrača, U-20 reprezentativac Josip Mitrović, bio je strijelac za povećanje goričke prednosti već u 52. minuti, nakon što je dohvatio odbijenu loptu, koju je Fallou Dieye obranio Dvornekoviću u situaciji jedan na jedan. Međutim, šest minuta kasnije Matarov brat ništa nije mogao nakon što je su Mitrović pa Hamad doveli Ninju u čistu situaciju, iz koje nije mogao pogriješiti. Petardu je zaokružio Josip Ivan Zorica u 72. minuti, nakon lijepog proigravanja Pršira za asistenta Keitu.

Nažalost, donijela je ova utakmica i lošu vijest, a to je ozljeda dotad odličnog Jurice Pršira desetak minuta prije kraja utakmice. U jednom duelu nastradao mu je gležanj i suigrači su mu morali pomoći da napusti teren. Tek ćemo vidjeti o koliko se ozbiljnoj ozljedi radi, uz nadu kako će Jurica brzo opet biti u akciji, jer pokazao je i ovoga puta da može jako puno.

Da to ne bude i posljednji važan događaj na ovoj utakmici pobrinuo se Josip Mitrović, koji je u 85. minuti pogodio za 6-1. Svoj drugi gol na utakmici zabio je vrlo efektno, potkopavši loptu u situaciji jedan na jedan s golmanom nakon sjajnog dodavanja Anthonyja Kalika.

Međutim, ni tu nije bio kraj, jer jedno je obećanje ostalo neispunjeno...

- Moram zabiti gol bratu... - rekao je Matar prije utakmice.

Dogodilo se to u 88. minuti, Matar se našao u potpuno čistoj situaciji, mogao je i dodati, ali obećanje je obećanje... Pucao je desnom nogom i pogodio kroz bratove noge za konačnih 7-1.

Dobar trening je odrađen, u subotu u 20 sati stiže Rijeka!

GORICA - KURILOVEC 7-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Marinčević. Pomoćnici: Patrik Deverić i Jurica Huzjak.
STRIJELCI: 1-0 Mudrinski (3), 1-1 Sudar (20), 2-1 Hamad (40), 3-1 Mitrović (52), 4-1 Dvorneković (58), 5-1 Zorica (72), 6-1 Mitrović (85), 7-1 Matar (88)
GORICA: Banić (od 46. Išek) - Musa, Moro, Jovičić (od 46. Steenvoorden), Keita - Zavalić (od 62. Kalik), Pršir - Hamad (od 62. Cahani), Delfi (od 46. Mitrović), Dvorneković (od 62. Zorica) - Mudrinski (od 62. Matar). Trener Siniša Oreščanin.
KURILOVEC: Beljan (od 46. Fallou) - Bolješić, Matijević (od 70. Milanović), Lo Serigne (od 70. Golubić), Krpan (od 59. Kastrati) - Maloku (od 59. Muhar), Tolj, Celčić - Hodak, Bakula - Sudar (od 59. Brlek). Trener Marko Pancirov.
ŽUTI KARTONI: Jovičić (Gorica)
CRVENI KARTONI: -
Vrh