02.04.2022.

Pobjeda na Šubićevcu: Šibenik - Gorica 0-1

Pobjeda na Šubićevcu: Šibenik - Gorica 0-1 Na stadionu na Šubićevcu odigrana je utakmica 29. kola HT Prve lige između HNK Šibenika i HNK Gorice.

ŠIBENIK - GORICA 0-1
ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo) i Tomislav Keglević (Našice). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Goran Pataki (Đakovo)
STRIJELAC: 0-1 Stojanovski (40)
ŠIBENIK: Rogić - Šimunović, Perić, Bilić (od 20. Asanović) - Mesa, Ćurić, Vidović (od 69. Julardžija), Kvesić - Grezda (od 80. Skorup), Marin - Delić. Trener Dean Računica
GORICA: Kotarski - Mitrović, Jovičić, Krizmanić, Keita (od 87. Steenvoorden) - Babec, Pršir - Fruk (od 78. Delfi), Kalik (od 90. jug), Atiemwen - Stojanovski (od 78. Matar). Trener Samir Toplak
ŽUTI KARTONI: Vidović (Šibenik), Babec (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Šibenik - Gorica 0-1

'90+4 Nakon isteka sudačke nadoknade glavom je pucao Kvesić iz blizine, blokirao je Mitrović.

🔁 '90+2 Zamjena kod Gorice, Patrik Jug ušao je umjesto Anthonyja Kalika.

'90 Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

🔁 '87 Zamjena kod Gorice, Matthew Steenvoorden ušao je umjesto Cheicka Keite.

'85 Dobru priliku imao je Šibenik, Kvesić je s lijeve strane imao prostora za idealan centaršut, tražio je Šimunovića na drugoj stativi, no on nije stigao na ovu loptu.

'83 Stativa! Mitrović je sjajno probio desni bok u suradnji s Delfijem, vratio u sredinu za Kalika, a on vrhom kopačke s pet metara naciljao vratnicu!

🔁 '80 Zamjena kod Šibenika, Dino Skorup ušao je umjesto Erosa Grezde.

🔁 '78 Dvostruka zamjena kod Gorice - Matar Dieye i Younes Delfi ušli su umjesto Tonija Fruka i Vlatka Stojanovskog.

🔁 '69 Zamjena kod Šibenika, Edin Jularždija ušao je umjesto Ivice Vidovića.

'69 Pucao je iz daljine Toni Fruk, nakon kombinacije iz kornera dodao mu je Kalik, no otišla je lopta previsoko.

'66 Ponovno spašava Krizmanić, ovoga puta praznu mrežu. Vidović je pucao, prošla je lopta Kotarskog, ali Krizma je bio na to spreman.

'65 Dominira Gorica posjedom, drži loptu, ali ne stvara prilike, a to je sad uspjelo Šibeniku. Pršir je izgubio loptu na 25 metara, došla je na desnu stranu, no udarac Šimunovića uspio je blokirati Krešo Krizmanić.

🟨 '62 Žuti karton za veznjaka Šibenika Ivicu Vidovića.

'51 Sad je Kalik sve sam napravio, ušao s lijeve strane prema sredini, pronašao prostor za udarac, ali nije uspio pogoditi cilj.

'50 Opasno je zaprijetila Gorica, Iyayi Atiemwen bio je brži od šibenske obrane nakon Kalikove dubinske lopte, no njegov snažan pokušao otišao je malo pokraj stative.

▶️ '46 Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Šibenik - Gorica 0-1

'40 GOOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, strijelac je Vlatko Stojanovski! Akciju je započeo Krizmanić sasvim otraga, oslobodio prostor za Keitu, on produžio do Atiemwena, koji je nabacio u sredinu. Na drugoj stativi glavom je loptu u sredinu vratio Kalik, a Stojanovski je iz blizine loptu ugurao u mrežu.


'32 Izašao je Šibenik u polukontru, lopta je na kraju došla na desnu stranu šesnaesterca, Vidović je pokušao ubaciti u sredinu, no otišla je lopta tako da je Kotarski mora izbaciti u korner.

'28 Nekoliko gužvi bilo je u nastajanju u šesnastercu Šibenika u posljednjih par minuta, no sad je zaprijetio upravo Šibenik. Ćurić je ciljao donji lijevi kut golmana Dominika Kotarskog, no njegov pokušaj otišao je pokraj gola.

'21 Dvaput je s 20-ak metara pokušao Hrvoje Babec, oba puta u blok. Prvi put lopta mu se vratila, a drugi put završila je u korneru, nakon kojeg je neprecizan iz daljine bio i Toni Fruk.

'20 Morao je mijenjati Šibenik, umjesto ozlijeđenog Karla Bilića ušao je Antonio Asanović.

'18 Razdoblje od nekoliko minuta bez posebnih uzbuđenja prekinuo je udarac Anthonyja Kalika iz daljine. Pucao je precizno, nisko, naciljao kut, ali golman Rogić uspio se ispružiti i zaustaviti ovaj dobar pokušaj.

🟨 '12 Žuti karton dobio je Hrvoje Babec.

'10 Zaprijetila je Gorica preko desne strane, nakon ubacivanja Tonija Fruka u skoku je bio Vlatko Stojanovski, no uspjela je to odbiti šibenska obrana, pomalo i panično.

'7 Iz daljine je pokušao domaći veznjak Ćurić, ali nije bilo ni snage ni preciznosti.

'6 Opasno je kombinirao Šibenik, Delić je tražio Grezdu na rubu peterca, no Cheick Keita bio je spreman i odbio taj pokušaj u korner.

'3 Okušao je sreću Anthony Kalik udarcem ljevicom iz velike daljine, pucao je snažno, ali daleko od mete.

▶️ ‘1 Utakmica je počela!
Vrh