01.06.2020.

Pionirke osvojile treće mjesto na zimskoj ligi Sesvete

Pionirke osvojile treće mjesto na zimskoj ligi Sesvete
Pionirke Gorice pod vodstvom trenera Marka Uzelca osvojile su treće mjesto na malonogometnoj zimskoj ligi Sesvete. Liga je startala u studenom prošle godine, a odigrano je ukupno 18 kola. Osim sjajnog timskog rezultata, na turniru se istaknula naša Marija Rimac koja je ponijela titulu najbolje vratarke turnira.



Uskoro će proći godinu dana otkako je Marko Uzelac krenuo u jedno novo iskustvo u svojoj trenerskoj karijeri i po prvi puta se okušao u ulozi trenera ženske ekipe. 

- Više od 12 godina radio sam u omladinskom pogonu s dječacima, nikada s djevojčicama tako da nisam znao što mogu očekivati i kako ću se snaći. Sada mogu reći da sam izuzetno zadovoljan. Cure su se jako dobro snašle igrajući protiv ekipa koje treniraju već godinama. Osim toga, vidi se veliki napredak od prošloga ljeta kada smo započeli s radom... Tijekom zime obje selekcije Gorice, kadetkinje i pionirke, odigrale su turnir s dječacima. Muški nogomet je ipak malo čvršći tako da je odlično za njih da odigraju i takve utakmice koje će im pomoći u brzini razmišljanja na terenu.

Kadetska ekipa ŽNK Gorice natječe se u sklopu 2. HNLŽ Centar, a nadamo se da će se pionirke uskoro također uključiti u sustav natjecanja.

- Imamo odličnih igračica, ali nedostaje nam još djevojčica između 2007. i 2008. godišta kako bismo mogli početi s natjecanjem. Nadam se da ćemo taj cilj ostvariti u nadolazećoj sezoni. 

Sve zainteresirane djevojčice mogu se javiti na broj telefona 099/2646-570 (Darko Blažinčić) ili na mail kluba (info@hnk-gorica.hr).


 
Vrh