13.05.2024.

Pioniri Gorice ostvarili povijesan uspjeh

Pioniri Gorice ostvarili povijesan uspjeh Na glavnom terenu Gradskog stadiona, pioniri Gorice su ove nedjelje fantastičnu sezonu završili na isti način kako su ju i započeli - pobjedom, i to onom koja im je donijela naslov prvaka države. Mladi nogometaši pod vodstvom trenera Borisa Trivunova zasluženo su svladali Rijeku s 4:3, hattrickom Mihaela Kelave i još jednim pogotkom Juraja Frigana. 

Utakmicu za pamćenje pratilo je oko 700 gledatelja, što je gotovo duplo više nego dva dana ranije kada se na istom terenu igrao seniorski susret Gorice i Rudeša. Velika podrška našim pionirima je definitivno zaslužena jer iza njih je spektakularna sezona sa samo jednim porazom, osam remija i čak 17 pobjeda, a tek im je druga sezona u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

- Ovo je jako veliki uspjeh za naš klub i jako smo sretni i ponosni. Od početka smo se nadali, vjerovali, ali kao što je bila i ova utakmica danas takva nam je cijela sezona, puna uspona, padova, gubimo pa se vraćamo... Ova ekipa ima jako dobar karakter, to se pokazalo u više navrata pa i danas. Rekli smo da smo sezonu započeli pobjedom, da ćemo ju pobjedom i završiti, tako je na kraju i bilo - rekao je trener pionira Boris Trivunov nakon susreta. 

Gorica je utakmicu protiv Rijeke u kojoj joj je bio potreban jedan bod za osvajanje naslova, započela u sljedećem sastavu: 
Ivan Grahovac, Luka Čolić, Dario Župetić, Jakov Miholić, Zvonimir Ivec, Jan Cindrić, Francis Chinedu Echue, Ivan Bilobrk, Juraj Frigan, Juraj Drčelić, Mihael Kelava, a igrali su još: Fabio Čagalj, Frano Antolić, Marko Rezek, Luka Petračija i Stjepan Prahir.

- Mislim da je za svakog od nas osjećaj nevjerojatan, još ne možemo vjerovati da smo osvojili. Atmosfera je bila odlična, navijači su nas definitivno podignuli - komentirao je trostruki strijelac Mihael Kelava.


Ovim putem čestitamo svim igračima, treneru Borisu Trivunovu kao i kondicijskom treneru Leonu Biondiću te svima koji su dio ovog velikog uspjeha za nogometnu školu Gorice, klub i Turopolje.
Vrh