06.06.2020.

Paulius, želimo ti brz oporavak!

Paulius, želimo ti brz oporavak! Mladog 20-godišnjeg veznjaka Gorice, Pauliusa Golubickasa danas očekuje operativni zahvat vilice. Teška ozljeda nastala je u jednom duelu s braničem Slaven Belupa u 6. minuti susreta u Koprivnici. Paulius je hitno prevezen u koprivničku bolnicu gdje mu je ustanovljena fraktura vilice, a zatim je prebačen u kliničku bolnicu Rebro gdje bi trebao biti operiran u poslijepodnevnim satima. Nakon traumatične scene koja je obilježila početak utakmice, nikome nije bilo lako nastaviti igru.

- Osobno mi je bio veliki šok vidjeti kako netko od tvoje djece leži nepomično na terenu s teškom ozljedom lica. Siguran sam da je tako bilo i igračima koji su bili blizu njega, koji su išli pogledati kako se osjeća... Moramo biti uz njega, zaželjeti mu brz oporavak i nadati se da će se vratiti nogometu što prije, rekao je strateg Gorice Valdas Dambrauskas nakon utakmice.

Dokapetan Gorice Matija Dvorneković prvi je na terenu prišao ozljieđenom Litavcu i priznaje da je ostao užasnut.

- Okrenuo sam ga na bok, mislio sam da se guši dok mi nije počeo objašnjavati da ne osjeća donju čeljust. U tom trenutku sam počeo vikati liječničkoj ekipi da uđu na teren... Naravno da nije bilo jednostavno nastaviti utakmicu nakon toga, cijelo smo vrijeme razmišljali o njemu i ispitivali dečke na klupi kako je, imaju li kakvih informacija, nismo znali što se događa.

Prije početka današnjeg treninga igrači i stručni stožer Gorice zajedničkom fotografijom zaželjeli su Pauliusu brz oporavak. Trener Dambrauskas dao je igračima slobodan ponedjeljak, a u utorak kreću s pripremama za sljedeću utakmica koja je na rasporedu već u četvrtak kod Inter Zaprešića.


- Za sljedeću utakmicu moramo imati više ritma u igri. Moramo više osjećati jedni druge na terenu, stvarati veze i raditi bolja dodavanja. Protiv Belupa nam je toga nedostajalo, pogotovo u drugom poluvremenu gdje su nam napadi završavali nakon dva, tri dodavanja. Međutim, ne možemo gledati unazad već se za Inter moramo pripremiti najbolje što možemo, kazao je trener Dambrauskas i dodao kako iz ove utakmice moraju uzeti lekciju i raditi još više.

- Nije lako promijeniti mentalitet i stil igre, to je proces koji zahtjeva određeno vrijeme. Da se to može se preko noći onda bi svaka momčad igrala poput Barcelone, završno je rekao trener Dambrauskas.





 
Vrh