19.02.2021.

Oreščanin: Želimo nastaviti niz bez primljenih pogodaka, ali i da nam faza napada bude bolja

Oreščanin: Želimo nastaviti niz bez primljenih pogodaka, ali i da nam faza napada bude bolja Nogometaši Gorice nisu imali puno vremena za odmor jer ih samo tri dana nakon remija s Rijekom čeka novo iskušenje. Ove subote od 17:05 sati momčad Siniše Oreščanina gostuje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive.

- Vidi se da se Lokomotiva probudila, vidi se da se bore. Mislim da im je jesen prošla u dijelu prilagodbe, možda i življenja u prošlosti, dobrih rezultata koji su napravili prošle sezone,  ali mislim da su sada doveli dosta iskusnih igrača i kroz to iskustvo u kombinaciji s mladosti žele što prije osigurati ostanak da bi mogli igrati opuštenije. Trenutno to još nije slučaj, svaka utakmica im je kao kvalifikacijska i zato očekujem tešku utakmicu sutra - rekao je šef stručnog stožera Siniša Oreščanin na konferenciji za medije pa dodao:

- Temeljni plan je podići našu igru na neki postotak više, u svim fazama igre. Za sada nam je defenzivna faza dobra, nismo primili pogodak u posljednje tri utakmice i želimo da se to nastavi, ali naravno da želimo igrati i za golove i da nam faza napada bude bolja...
 

Treneru Oreščaninu na dispoziciji će biti svi igrači, vraća se i kartonirani Anthony Kalik, a punu minutažu u posljednje tri utakmice upisao je i Matthew Steenvoorden koji je imao problema s ozljedom koljena tijekom zime.


- Bio sam "out" osam tjedana zbog te ozljede, ali sada je sve u redu. Sjajno je što u posljednje tri utakmice nismo primili gol, to je najbolje što se braniču može dogoditi. Međutim, moramo biti malo kreativniji kako bismo više zabijali. Stvar je vrlo jednostavna, ako sačuvaš svoju mrežu i zabiješ, pobijedio si. Lokomotiva je dobra momčad, nisko su na tablici, ali mislim da imaju dobre igrače. Znamo što nas čeka sutra i ne smijemo razmišljati o pozicijama na tablici - zaključio je Steenvoorden.

 
Vrh