11.05.2021.

Oreščanin: U dobrom smo ritmu, idemo na pobjedu

Oreščanin: U dobrom smo ritmu, idemo na pobjedu Sve smo bliže kraju prvenstva, pred nama su još samo tri stepenice do cilja, jedna utakmica na domaćem terenu i dva gostovanja. Momčad Gorice odradila je posljednji trening uoči dvoboja 34. kola HT Prve lige i krenula prema Splitu gdje će sutra (srijeda, 20:10 sati) igrati protiv Hajduka. 

Važan dvoboj na Poljudu najavio je trener Siniša Oreščanin, a kratko se osvrnuo i na utakmicu protiv Osijeka koja se igrala u vrlo teškim vremenskim uvjetima.

- Još jednom čestitke svim igračima i stožeru na 'vaterpolo' utakmici koju smo odigrali prošli petak. To je bila pobjeda koja nam dodatno gradi samopouzdanje i nakon koje se puno lakše pripremati za nadolazeće utakmice, rekao je trener pa se okrenuo sljedećem protivniku:

- Hajduk igra dobro proljeće, spletom okolnosti su promijenili formaciju i mislim da su ofenzivnije bolji. Međutim, imaju i oni svojih problema, stvari koje moraju biti bolje i koje ćemo mi probati iskoristiti. Hajduk je na Poljudu uvijek Hajduk, no mi se bavimo sobom i idemo na pobjedu. Nadamo se da ćemo uspjeti prezentirati na terenu sve što smo zamislili i da će nam to donijeti ono što želimo.

Utakmicu će zbog žutih kartona propustiti Junior, ali vraća se Babec i nakon nešto više od mjesec dana, treneru će na raspolaganju ponovno biti Kristijan Lovrić.

- Vratio sam se nakon lakše ozlijede, osjećam se odlično, lijepo je ponovno biti među svojim suigračima. Drago mi je što se vraćam na teren, želim pomoći ekipi do kraja da izborimo Europu i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Bilo mi je jako teško gledati utakmice preko ekrana, bez da mogu pomoći, ali dečki su odradili odličan posao, na početku je možda bilo neke treme, no kasnije su se sjajno posložili - rekao je Lovrić i dodao:

- Pred nama su još tri utakmice u kojima moramo dati svoj maksimum. Sve ono što smo do sada pokazali, sada moramo pokazati još i više da bi uspjeli doći do Europe što nam je cilj od početka sezone. Želimo zadržati treće mjesto do kraja.

 
Vrh