19.04.2021.

Oreščanin: Nadam se da će pogodak biti okidač i da ćemo krenuti u bolja vremena

Oreščanin: Nadam se da će pogodak biti okidač i da ćemo krenuti u bolja vremena Vremena za pripremu nakon Slaven Belupa nije bilo puno, jer nakon samo četiri dana igrače Gorice čeka nova utakmica, ovog puta u gostima. Nakon tri uzastopna dvoboja na domaćem terenu, momčad Gorice krenula je prema Šibeniku gdje će u utorak, 20. travnja pokušati prekinuti negativan niz bez pobjeda. Posljednji prvenstveni susret sa Šibenikom ove sezone igrat će na Šubićevcu s početkom u 17:00 sati. 

- Nogomet je takav sport, nekada su usponi, nekada padovi... Čak ni najbolje europske momčadi ne mogu uvijek izdržati sezonu bez nekog pada i pokušavamo na to gledati realno. Imali smo dosta šansi koje nismo realizirali, no mora doći trenutak kada ćemo iskoristiti šansu, postići gol i nadam se da će to biti okidač i da ćemo krenuti u bolja vremena - govorio je trener Siniša Oreščanin u najavi utakmice.


Treneru na raspolaganju i dalje neće biti ozlijeđeni Kristijan Lovrić, koji bi se momčadi trebao priključiti sljedećeg tjedna. U Šibenik neće putovati ni Anthony Kalik, no vraća se Matthew Steenvoorden. 

- S obzirom na sva događanja proteklih tjedana, pušem i na hladno, ne vjerujem ništa dok ne vidimo što će biti. Steenvoorden se oporavio od upale pluća i ići će s nama na put, a na Kalika nećemo moći računati možda i do kraja prvenstva. Međutim, ne želimo se izvlačiti na to, želimo se vratiti na igre koje smo ranije prikazivali. Pokušat ćemo produžiti dobre dijelove na više od poluvremena i nadam se da će nam to nositi bolje rezultate - rekao je trener.
Uoči sutrašnjeg ogleda 30. kola HT Prve lige, Gorica se nalazi na trećoj poziciji s 49 bodova, dok je Šibenik sedmi s 21 bodom manje. 

- Nisam još imao priliku igrati protiv njih, ali gledao sam ih na snimkama i znam da je to riječ o teškom protivniku. Naravno da neće biti jednostavno, nema lakih utakmica, ali spremni smo i mentalno i fizički - zaključio je Sylvanus Nimely.
Vrh