01.05.2021.

Oreščanin: Fokus je na našoj igri, vjerujemo da se dogodio 'klik'

Oreščanin: Fokus je na našoj igri, vjerujemo da se dogodio 'klik' Nakon ispadanja u polufinalu Kupa, nakon produžetaka na Maksimiru, nogometaši HNK Gorice ponovno se okreću obvezama u prvenstvu. Četiri dana nakon Dinama protivnik je NK Istra 1961, i to na gostovanju, na stadionu Aldo Drosina, u nedjelju od 17 sati.

- Pokušali smo iskoristiti ovih nekoliko dana da se rekuperiramo i osvježimo. Pozitivni smo, imamo dobru atmosferu, svjesni da smo odigrali jednu dobru utakmicu u polufinalu Kupa, pogotovo u prvom poluvremenu, a želimo nastaviti dalje s potpunim fokusom na našu što bolju izvedbu - rekao je trener Siniša Oreščanin te se okrenuo sljedećem protivniku:

- Kolega Budicin radio je dobar posao, ali promjena na klupi ipak je Istri donijela određeni pomak. Ušli su i u finale Kupa, što govori da je riječ o jednoj vrlo konkurentnoj, dobroj momčadi s vertikalnim stilom igre i dobrim pojedincima. Možda im u nekim fazama nedostaje konzistentnosti, no sasvim sigurno očekujemo vrlo ozbiljnog protivnika.


Uz ozlijeđene Lovrića, Suka i Kalika, utakmicu će zbog suspenzija propustiti Matar Dieye i Cheick Keita.

- Već smo se naviknuli igrati bez ozlijeđenih igrača, pokazujemo sve više da smo na pravom putu. Sve naše utakmice s Istrom dosad su bile dosta tvrde, a nešto slično očekujemo i ovoga puta. Nadamo se da ćemo što prije uspjeti zabiti gol i da će se utakmica ipak malo 'otvoriti' - kazao je Dario Špikić, koji je u posljednje dvije utakmice postigao tri gola.
Vrh