16.01.2023.

Održana konferencija za medije uoči nastavka sezone

Održana konferencija za medije uoči nastavka sezone Od posljednje prvenstvene utakmice Gorice, puno se toga promijenilo. Brigu o sportskoj politici preuzeo je Mario Brkljača, privremeni trener Mensur Mujdža postao je pomoćnik novog trenera Željka Sopića, a ulogu pomoćnika dobio je i Marko Krnjić. Nekoliko igrača napustilo je redove Gorice, među njima i bivši kapetan Aleksandar Jovičić, zatim Paulius Golubickas, Wallace, Moussa Wague, Deni Jurić, Tyrese Francois i Amet Korca, a potpisali su: Filip Mrzljak, Slavko Bralić, Kristian Fućak, Vinko Petković, Robert Ćosić, Valentino Majstorović i najnovije pojačanje Tim Matavž.

Upravo o promjenama u kadru i planu za proljetni dio sezone, govorili su trener Željko Sopić i sportski direktor Mario Brkljača na jučer održanoj konferenciji za medije.

Službeno prijelazni rok u Hrvatskoj još nije ni krenuo, ali mi smo tijekom prosinca napravili dosta toga zacrtanog. Smatrali smo da se trebamo opredijeliti za jednu filozofiju igre i sukladno tome dovoditi igrače. Naravno, nije jednostavno u prosincu dovoditi igrače jer je većina pod ugovorima ili su u nekom problemu, bez kluba i s dužom pauzom. Smatram da smo izbalansirali momčad u odnosu na ono što je bilo na jesen i da ćemo u svakom slučaju gledati bolju Goricu. Što se tiče prijelaznog roka, imamo još nekakve želje i nadam se da će nam se otvoriti prilika da dovedemo još po jednog igrača u svakoj liniji, ali s ovim što smo zasad napravili smo zadovoljni - kazao je Brkljača. 

foto:Pixsell
Gorica će ove srijede od 15 sati imati priliku doći do prva tri boda u novoj polusezoni, koju će otvoriti nadoknadom 17. kola protiv Varaždina. S obzirom da prijelazni rok počinje na dan utakmice, pravo nastupa još neće imati nekoliko igrača Gorice.

- Situacija nije idealna, ali imamo još 20 utakmica. Svi igrači će istrčati maksimalno spremni na teren i dat će sve od sebe za ta tri boda u utakmici protiv Varaždina. U pravila ne ulazim i ona me ne zanimaju. Jedino što može biti problem su vremenske prilike, ali na to ne možemo utjecati - zaključio je trener Sopić.

Cijelu press konferenciju moći ćete pogledati uskoro na našem YouTube kanalu GoricaTV.



 
Vrh