18.11.2022.

Održana 18. redovna izborna sjednica Skupštine

Održana 18. redovna izborna sjednica Skupštine U velikoj dvorani Gradskog stadiona u četvrtak poslijepodne održana je izborna sjednica Skupštine HNK Gorica. Skupštini su nazočila i glasala 29 od ukupno 37 člana.

Sjednicu je s obzirom na istek mandata skupštinskih tijela otvorio i vodio najstariji član Skupštine Devi Debijađi, koji je nakon pozdrava pozvao sve članove na minutu šutnje u znak odavanja počasti svim stradalim hrvatskim braniteljima. Prije izbora radnih tijela (radnog predsjedništva, verifikacijske komisije, dva ovjerovitelja zapisnika i zapisničara) i usvajanja zapisnika s 16. i 17. Skupštine, prikazan je kratak film o 2022. godini.

- Rekli smo da je prošla sezona za HNK Goricu jedna od najuspješnijih sa sportskog aspekta, a ako se baziramo samo na seniore onda je 2022. godina jedna od najneuspješnijih u povijesti Gorice. Možemo tražiti objektivne i subjektivne okolnosti, da smo bili oštećeni, da smo gubili u posljednjim sekundama, ali uzorke loših rezultata ne smijemo tražiti sa strane već sami u sebi. Jedino se kroz promjenu mentaliteta unutar stožera i momčadi možemo na proljeće vratiti na pozitivan put - kazao je predsjednik Nenad Črnko.

Nakon izbora radnih tijela i usvajanja zapisnika sa 16. i 17. sjednice Skupštine, na dnevnom redu bilo je financijski plan i program rada za 2023. godinu, rasprava o prijedlogu programa rada i financijskog plana za 2023. i usvajanja istog, izmjene i dopune Statuta, prijedlog kandidata i izbor predsjednika Kluba, predsjednika i dopredsjednika Skupštine te tajnika kluba, a svi prijedlozi su usvojeni jednoglasno. 

Najveći prihodi u 2023. godini planirani su u području izlaznih transfera kao redovni novčani tijek realiziranih i fakturiranih transfera u 2022. godini, a daljnji transferi će uvelike ovisiti o sportskoj politici Kluba, odnosno uspješnosti seniorske momčadi u natjecanju SuperSport HNL. Naravno, primarni cilj Kluba je svakako očuvanje statusa prvoligaša i kvalitete seniorske momčadi jer se time ostvaruju i pretpostavke za još veće buduće prihode.  
Novi predsjednički mandat dobio je Nenad Črnko, predsjednik Skupštine Renato Ivanuš, dopredsjednik Skupštine Damir Šimunić i tajnica Kluba Željka Makek. Svi su mandate dobili jednoglasno.

Sedma točka dnevnog reda bio je izbor članova Izvršnog odbora na prijedlog predsjednika Kluba te su uz dosadašnjih 15 članova Izvršnog odbora, novim članovima potvrđeni Tomislav Prahir i Marko Stepanić.

Po završetku Skupštine, članovima su se obratili gosti tajnik Nogometnog saveza Velike Gorice Stjepan Petrac te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić te zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas.

- Poznavajući dobar dio ljudi koji vode Klub, vjerujem da ne trebamo brinuti za budućnost i uspjeh Gorice. Rezultati koje je Gorica do sada ostvarila su izuzetno dobri i vjerujem da ćemo i na idućoj izbornoj Skupštini govoriti o velikogoričkom nogometu u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Klub ima potporu Grada i bitno je da Gorica nastavi na tragu dosadašnjih uspješnih rezultata u svim područjima djelovanja - rekao je g. Neven Karas.

 
Vrh