17.02.2023.

Novo gostovanje: "Moramo izaći hrabro"

Novo gostovanje: - Nogomet se igra, a ne samo brani. Moramo izaći hrabro, jer se nijedna ekipa koja je izašla bojažljivo na Poljudu, nije dobro provela - rekao je trener Sopić u najavi sljedećeg prvenstvenog dvoboja koji očekuje njegovu momčad. U sklopu 22. kola prvenstva Gorica će igrati protiv Hajduka, na Poljudu, a susret je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17:10 sati.

Hajduk je u prošlom kolu svladao Varaždin s 4-1 dok je Gorica upisala poraz protiv Rijeke s 2:0. Međutim, pokazala je Sopićeva momčad dobre segmente igre na Rujevici koji trebaju biti putokaz kako izgledati na Poljudu. 

- Nakon penala, koji smo im poklonili nepažnjom obrambenih igrača, imali smo želju, volju i kontrolu igre ali nismo poentirali, a nogomet se igra za golove. Imali smo fazu od nekih 25-30 minuta nakon gola, u kojoj smo držali konce u rukama i stvarali šanse, bili dobri, ali nismo zabili. Na kraju je Rijeka iz jedne kontre riješila utakmicu. Na dobrim stvarima smo radili ovaj tjedan i na tome ćemo inzistirati u budućnosti - rekao je trener.  

Gorica je u ponedjeljak odigrala prijateljsku utakmicu protiv HAŠK-a, koja je završila 2:0. Tjedan dana ranije neki su igrači iskoristili priliku protiv Radničkog i nametnuli se za sastav u Rijeci, a isto možemo očekivati i nakon HAŠK-a za dvoboj s Hajdukom.

- Prije HAŠK-a sam rekao dečkima da ne postoji 11 igrača koji moraju igrati već je sve stvar treninga, njihovog pristupa, zalaganja i odnosa prema poslu i grbu koji nose. Neki su se definitivno nametnuli, neki podbacili, ali bilo je dobrih segmenata igre i mislim da neki igrači s pravom očekuju uvršatavanje u prvu momčad.
Vrh