06.04.2020.

Nogometna škola u novim okolnostima

Nogometna škola u novim okolnostima Od trenutka kada je zbog nepredviđene situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa donesena odluka o prestanku natjecanja i svih sportskih aktivnosti, klub je osim seniorskih obustavio i trenažne procese svih selekcija nogometne škole. U narednim mjesecima trebao se održati velik broj tunira, a među njima i tradicionalni Cup Grada Velike Gorice za prstiće i limače koji se trebao odigrati 24. i 25. travnja na Gradskom stadionu. Komentar na odgode aktivnosti i prilagodbu nogometne škole na izvanrednu situaciju dao je voditelj škole i trener juniorske momčadi Gorice, Marko Radanić:

- Žalosni smo zbog otkazivanja ovogodišnjeg turnira koji nam je ujedno bio i 10-ti jubilarni, ali svjesni smo naše odgovornosti prema svim sudionicima. Službeno je otkazan i turnir za kadete u Sarajevu, zatim turnir u Sv. Filip i Jakovu koji su trebali igrati prstići, limači i pionirke, a neće se igrati ni u Vukovaru. Početkom svibnja u Medulin su trebale otputovati sve selekcije od 2007. do 2012. godišta, a krajem tog mjeseca na rasporedu je bio memorijalni turnir Darko Mateša. Pretpostavljamo da ćemo uskoro imati službene informacije i za ostale turnire koji su bili očekivani u lipnju, no sve ovisi o situaciji i nastavku natjecateljske sezone. Za sve nas trenere koji smo već jako dugo u ovome poslu, pauza u ožujku i travnju nam je neprirodna i teško je prilagoditi se na naše neprisustvo na terenu, međutim moramo voditi računa o ozbiljnosti situacije u kojoj se cijeli svijet našao.

S obzirom na to da se nastava osnovnih i srednjih škola održava na daljinu, predviđeno je da će završiti u lipnju što otvara mogućnost igranja po nekoliko prvenstvenih utakmica u tjednu.
- Postoji opcija da bi se utakmice onda odigravale u srpnju, od srijede do subote kako bi prvenstvo moglo završiti u mjesec dana, ali naravno to sada možemo samo nagađati jer sa sigurnošću ne možemo znati daljnji razvoj epidemije. Kao voditelj škole, redovito sam u komunikaciji s trenerima u vezi svih aktivnosti i postupamo u skladu s odlukama nadležnih tijela. Ako bi se liga nastavila u svibnju teško bi bilo odmah ući u natjecateljsku sezonu, gotovo dva mjeseca bez treninga. Za najmlađe uzraste to ne bi imalo značajnog utjecaja jer se ne radi o kondicijskom dijelu kao kod pionira, kadeta i juniora. Upravo zbog lakšeg povratka zajedničkim treninzima, treneri juniora i kadeta dobili su opće smjernice i desetodnevne programe opće fizičke pripreme za igrače, međutim to nije razina na kojoj inače u normalnim uvjetima treniramo. Imajući u vidu da se proteklog mjeseca treninzi nisu održavali, klub je donio odluku da se članarine za ožujak neće naplaćivati, a za daljnje periode odluke će se donijeti ovisno o nastavku aktivnosti. 


 foto: Pixsell

Juniorska momčad Gorice pod Radanićevim vodstvom prošle je godine sjajnom sezonom uspjela izboriti kvalifikacije za 1.HNL juniora, ali porazom protiv Cibalije njihov cilj plasmana u prvoligaško društvo ostao je neostvaren.
- Trenutno smo na četvrtom mjestu ukupnog poretka, ispred nas su Lučko za kojim zaostajemo sedam bodova, te Dinamo i Lokomotiva. Očekujem da neće biti lako nastaviti nakon ove duge stanke, ali cilj nam ostaje isti kao i prošle godine i borit ćemo se da sljedeću natjecateljsku sezonu igramo u 1. HNL.
Vrh