03.11.2023.

Na Gradski stadion stiže Osijek: 'Uvjeren sam da ćemo biti u puno boljem izdanju nego protiv Rijeke'

Na Gradski stadion stiže Osijek: 'Uvjeren sam da ćemo biti u puno boljem izdanju nego protiv Rijeke' Zadatak u srijedu je uspješno obavljen, izboreno je četvrtfinale Kupa, a sada slijedi novi prvenstveni izazov. Ponovno smo na domaćem terenu, dočekujemo Osijek koji je u nizu od tri pobjede u službenim utakmicama pod novim trenerom Zekićem, koji je, čini se, uspio riješiti najveći problem Osijeka u ovoj sezoni, a to je veliki broj primljenih pogodaka. 

- U startu i vrlo kratkom periodu, trener Zekić je uspio posložiti taj aspekt igre i po filozofiji koju vrlo često prakticira u toj rotaciji sustava, a momčad je to jako dobro upila i funkcionirali su u ovih par utakmica na dobrom nivou. Sigurno da nas očekuje vrlo zahtjevna utakmica, ali isto tako mi napredujemo iz dana u dan. Nekada to izgleda malo bolje, nekada slabije kao protiv Rijeke, ali duboko sam uvjeren da ćemo protiv Osijeka biti u puno boljem izdanju nego u prošlom kolu - kazao je trener Jeličić, od čijeg dolaska Gorica na domaćem terenu ima upisane samo pobjede. 

- Borimo se za pobjede, na taj način prilazimo svakoj utakmici i želimo takav mentalitet u svlačionici. Na domaćem terenu momci to vrhunski prezentiraju i volio bih da se to 'prelije' i na gostujuće utakmice, ali doći će trenutak kada će se dogoditi i neriješen rezultat ili poraz, ali to je sastavni dio posla. Bitno je da držimo fokus, da taj gard ne pada u odnosu na sve što smo pokazali do sada. Onda je puno lakše doći do pobjeda i držati taj statistički podatak što duže - rekao je trener.

Osijek se trenutno nalazi na poziciji ispred Gorice, s dva boda više.

- Znamo da će biti teško, ali znamo i svoje sposobnosti, pogotovo kada igramo kod kuće tako da vjerujemo da ćemo izaći kao pobjednici u subotu - istaknuo je vratar Ivan Banić. 
Vrh