25.07.2022.

Merveil Ndockyt novi je igrač Gorice!

Merveil Ndockyt novi je igrač Gorice! Novi igrač Gorice postao je Merveil Ndockyt, 24-godišnji ofenzivni veznjak koji je na Gradski stadion stigao iz Osijeka. Reprezentativac Konga potpisao je ugovor do lipnja 2024. godine uz mogućnost produljenja na još godinu dana. 

- Gorica ima mladu momčad, dobru atmosferu i sretan sam što sam postao dio ove ekipe. U Hrvatskoj sam već tri godine tako da vrlo dobro poznajem ligu, znam što mogu i siguran sam da ću pomoći momčadi. Želim dokazati svima da me ozljeda ne može slomiti, bez dvojbe ću dati sve od sebe samo da igram i uživam u nogometu - rekao je Ndockyt nakon potpisivanja ugovora. 

Ndockyt je nakon jedne sezone u Tirani potpisao za španjolski Getafe od kuda odlazi na posudbu u Mallorcu, pa u B momčad Barcelone u kojoj je upisao 10 nastupa i postigao dva pogotka. Po povratku s posudbe, u ljeto 2019. godine potpisao je ugovor s Bijelo-plavima u čijim je redovima odigrao 52 utakmice.Koliko je nogometni put nepredvidiv istaknuo je i sam. U svojoj karijeri igrao je protiv jednog igrača Gorice i izvan Hrvatske, a danas ga je upravo taj isti igrač dočekao na potpisivanju dok je drugog igrača s kojim je igrao, Merveil iznenadio svojim dolaskom na trening.

- Protiv Matije Dvornekovića sam igrao u Albaniji, borili smo se na terenu, a sada je bio tu na mom potpisivanju. Takav je nogomet, nikad ne znaš kada ćeš sresti nekoga, u kojoj situaciji, i funkciji. Dok sam bio u Barceloni puno sam vremena proveo s Moussom, igrali smo zajedno, ostali jako dobri i puno si pomažemo. Javio mi se prije dolaska u Goricu, pitao me o klubu, o ligi i rekao sam mu da će biti sretan ovdje, da će mu se svidjeti - rekao je Merveil, pa priznao da nije htio reći Moussi da će ponovno biti suigrači.

- Nije znao, samo sam se pojavio danas u svlačionici, bio je jako iznenađen - nasmijao se Merveil, a na njegovu izjavu nadovezao se i Moussa.

- Bio sam u šoku, rekao sam mu da nije normalan jer mi nije javio da dolazi, ali to je stvarno bilo lijepo iznenađenje, jako sam sretan što ćemo ponovno igrati zajedno. 
Merveil će na dresu ove sezone nositi broj 99, kojeg je prije njega nosio Cherif Ndiaye.

- Imam taj dres kod kuće, razmijenili smo dresove nakon jedne utakmice. Cherif je odlična osoba, čujemo se često i nadam se da će mi njegov broj donijeti sreću - kazao je. 

Merveil, dobro došao u Goricu!
Vrh