28.05.2021.

Krunoslav Rendulić novi trener HNK Gorice: 'Obećajem red, rad i disciplinu'

Krunoslav Rendulić novi trener HNK Gorice: 'Obećajem red, rad i disciplinu' Nepunih tjedan dana nakon rastanka s bivšim, HNK Gorica pronašla je novog trenera. Krunoslav Rendulić (47), rođeni Vinkovčanin s bogatom igračkom i uspješnom trenerskom karijerom potpisao je ugovor s našim klubom do ljeta 2024. godine.

- Prvi dojmovi su više nego pozitivni. Zahvaljujem predsjedniku Nenadu Črnku na ukazanom povjerenju, sretan sam što sam ovdje, jer Gorica je klub koji je posljednjih godina u ekspanziji, i organizacijski i u svakom drugom smislu ide prema naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat, da ćemo nastaviti tom uzlaznom putanjom i da će ova naša priča ispasti jako dobra i uspješna - rekao je uvodno trener Rendulić, koji je od prvog trenutka slovio za najvećeg favorita za klupu Gorice.

- Koliko sam shvatio iz dogovora s predsjednikom, i on i ja smo ljudi spremni na kompromise, tako da nije bilo previše nepoznanica. Dogovorili smo sve detalje prilično brzo - ističe Rendulić.

U sljedeća dva tjedna novi trener će obaviti sve pripremne radnje, a s pripremama za novu sezonu kreće se sredinom lipnja, s dobro poznatim licima u stručnom stožeru.

- Stožer će ostati isti kao i dosad, smatram da nema potrebe mijenjati ono što je dobro i kvalitetno. Sve te dečke poznajem od ranije, znam da je riječ o kvalitetnim ljudima i stručnjacima, tako da tu nema ništa dvojbeno. S pripremama ćemo krenuti 14. lipnja, kao što je i ranije bilo planirano, s tim da ćemo igračima podijeliti plan rada i za tjedan prije početka priprema - pojasnio je trener Kruno.

Kao igrač nosio je dresove 11 klubova (Osijek, Belišće, Šibenik, Zagreb, Hajduk, Kamen Ingrad, Rijeka, slovenski Interblock, Lučko i Vinogradar), a karijeru je završio u 41. godini. Odmah potom posvetio se trenerskom pozivu, prvo kao pomoćnik Dragana Skočića u iranskom Fooladu, a zatim kao suradnik Luke Bonačića u katarskom Al-Arabiju. Prvi samostalni trenerski angažman imao je u Istri 1961, a od lipnja 2019. do ožujka ove godine vodio je Šibenik, kroz kojeg smo ga imali priliku upoznati kao stručnjaka.

- Mogu obećati red, rad i disciplinu. Bez toga neće ići, to je prva i osnovna stvar, koja se mora poštivati. Za sve ostalo se možemo dogovarati, jer svaki trener mora se adaptirati na momčad koju ima. Gorica ima dobru momčad, i do sad je pokušavala kroz posjed biti dominantna, a to ćemo nastojati i zadržati. Ako govorimo o fazi obrane, ideja je igrati visoki presing, težit ćemo takvoj ideji, a koliko ćemo u tome uspjeti, o tom potom - zaključio je svoje predstavljanje naš novi trener.

Nova sezona je pred vratima, novi izazovi dolaze, a predsjednik kluba Nenad Črnko uvjeren je da je Rendulić pravi čovjek u pravom trenutku.

- Smatramo da će Rendulić nastaviti put kojim je Gorica krenula u posljednjem razdoblju. Odabrali smo upravo njega zato što je svojim dosadašnjim radom potvrdio je da se uklapa u filozofiju našega kluba, a to je, osim stvaranja rezultata, i stvaranje te razvoj mladih igrača - kazao je predsjednik Črnko.
Vrh