03.06.2023.

Keita, Petković i Vojko napuštaju Goricu

Keita, Petković i Vojko napuštaju Goricu Po završetku sezone, redove Gorice napustila su trojica igrača - Cheick Keita kojemu je istekao ugovor s našim klubom te Vinko Petković i Matúš Vojtko koji su završili posudbu u Velikoj Gorici. 

Keita je u klub stigao u veljači 2021. godine te je u dresu Gorice odigrao 48 službenih utakmica, od čega pet u Kupu - protiv Dinama, Nehaja iz Senja, Mladost Ždralova, Hajduka i Šibenika, a posljednja prvenstvena utakmica bila mu je 1-1 remi sa Slaven Belupom.

Petković je na Gradski stadion došao krajem prošle godine, na posudbu iz Osijeka nakon što je prvi dio sezone proveo u redovima Istre 1961. Za Goricu je debitirao protiv Dinama na Maksimiru (0:0), a posljednji nastup upisao je u 4-0 pobjedi protiv Šibenika na Šubićevcu. Ukupno je odigrao sedam službenih utakmica.

Posljednjim kolom ove sezone, Vojtko je zaključio svoje prvo inozemno iskustvo. Momčadi se priključio prošlog ljeta, iz prvaka Slovačke - ŠK Slovan Bratislava te je od tada odigrao ukupno 26 utakmica, postigao jedan pogodak i podijelio tri asistencije.

Dečki, hvala vam na svemu! Želimo vam puno sreće i uspjeha u nastavku karijere! 
Vrh