08.10.2020.

Kapetan Kale i 1500 goričkih dana: 'Ovaj klub i ja zajedno rastemo'

Kapetan Kale i 1500 goričkih dana: 'Ovaj klub i ja zajedno rastemo' Tek nakon što je sve dogovoreno, u trenucima kad su čelnici kluba i Kristijan Kahlina usuglasili sve detalje novog ugovora, nakon što je dogovoren i dan svečanog potpisivanja, isplivala je jedna gotovo nevjerojatna podudarnost. Naime, kapetan Gorice potpisao je novi ugovor, koji će trajati do ljeta 2024. godine, točno 1500 dana nakon što je došao u Goricu!

- Da, nevjerojatno da je tako ispalo... - nasmijao se Kahlina nakon što je odradio poziranje s dresom na kojem je broj 2024 i odgovarajući natpis umjesto prezimena:

"Kapetan"

- Dogovorili smo se, sretni smo i ja i klub, a to je najvažnije. Pokušat ću i dalje davati sve od sebe u ovom dresu, kao i uvijek dosad, a ciljevi su nastaviti svoj niz i pokušati ući u Europu, što je u ovom trenutku i realan cilj, s obzirom na to kako smo krenuli u prvenstvo - kazao je Kahlina.

U proteklih 1500 dana putanja je bila isključivo uzlazna.

- Svaki dan sam napredovao ja osobno, ali i klub. Nisu to prazne riječi, nego činjenice. Prve sezone došli smo do kvalifikacija s Cibalijom, nismo prošli. U drugoj sezoni osvojili smo titulu i ušli u prvu ligu. U trećoj smo bili sjajni, na korak do Europe. U četvrtoj, drugoj prvoligaškoj, koja je uvijek najteža, do kraja smo se stabilizirali, a ove sezone želimo napraviti korak dalje. Nismo mogli sanjati bolji start, skupili smo 16 bodova u sedam kola i prošli dva kola Kupa, no tako sad treba i nastaviti - kaže Kale.


Dogovor o dolasku u Goricu pao je 31. kolovoza 2016. godine, a Kristijan je za svoj novi klub debitirao osam dana poslije.

- Moja gorička priča zapravo je počela nesrećom mog kolege Tonija Šuškovića, u to vrijeme prvoga golmana Gorice. Ozlijedio se nakon drugog kola prvenstva i u klubu su tražili nekoga da pokrpa rupu u toj situaciji. Kontaktirali su mene, našli smo se i sve dogovorili, a ja u trećem kolu još nisam imao pravo nastupa, pa sam debitirao 7. rujna u Sesvetama. Na istom terenu na kojem sam, evo, odigrao i posljednju u nizu, 151. utakmicu za Goricu - ističe Kahlina dan nakon prolaska u osminu finala Kupa upravo u Sesvetama.


Tamo je, barem zasad, sve počelo i završilo.

- Sjećam se te prve utakmice, kako ne... Bio sam prilično potresen nakon tog poraza 2-1. Ipak sam došao s nešto više razine, iz prve slovenske lige, očekivao sam od sebe da ću odmah raditi razliku, a na kraju se dogodio poraz. Baš pamtim kako sam bio tužan, utučen kad sam došao doma - prisjeća se Kahlina, koji je "rehabilitaciju" na istome mjestu imao vrlo brzo. 

- Dobro pamtim i još jednu utakmicu u Sesvetama, koju smo dobili. U sezoni u kojoj smo osvojili drugu ligu igrali smo tamo tri kola prije kraja i pobijedili 1-0, što nam je praktički osiguralo ulazak u prvu ligu. Da smo tu izgubili, teško bismo došli do prve lige. Ovako nam je kolo poslije bio dovoljan bod doma protiv Šibenika, što smo i uzeli u onom nezaboravnom potopu.

Puno toga lijepoga prošli su Kahlina i Gorica zajedno, a puno toga lijepoga je i pred njima.

- Izuzetno smo sretni i ponosni što naš kapetan ostaje s nama još četiri godine. Najduže je u klubu od svih igrača iz trenutačnoga kadra, bilo nam je jako važno zadržati ga ovdje što je duže moguće. Imali smo puno upita za njega ovog ljeta, bio je blizu odlaska iz kluba, a ušao je u posljednju godinu ugovora. Zato je ovo bio pravi trenutak za ovakav dogovor, budući da bi sljedećeg postao slobodan igrač. Sretni smo što je Kristijan odlučio da je Gorica i dalje pravi klub za njega, s kojim može ciljati na još više domete u budućnosti - rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius i dodao:

- Zadovoljni smo s početkom sezone i zadržavanje najvažnijih igrača u klubu poruka je svima da mislimo ozbiljno. Vjerujem da ova sezona može biti fantastična za HNK Goricu!
Vrh