18.04.2020.

Kapetan Kahlina: Najteže je natjerati se na trening kada si sam

Kapetan Kahlina: Najteže je natjerati se na trening kada si sam Na vrata Gorice, Kristijan Kahlina prvi je put stao prije četiri godine u utakmici protiv Sesveta od kada drži kontinuitet od 129 utakmica u našem dresu. 
-Dobro se sjećam te svoje prve utakmice u 4. kolu kod Sesveta gdje smo izgubili 2-1. Utakmica je bila otvorenog garda te je mogla otići na obje strane, no presudio je eurogol mog prijatelja Dučkića, rekao je Kahlina prije godinu dana kada je u utakmici protiv Hajduka upisao 100. službeni nastup u redovima Gorice. 

Od ljeta prošle godine, Kahlina nosi kapetansku traku koju je naslijedio nakon odlaska našeg dotadašnjeg kapetana Igora Čaglja, a zbog trenutačne situacije osjeća i dodatnu odgovornost prema svojim suigračima s kojima je, ističe, u svakodnevnoj komunikaciji.
-S Čagijem sam proveo dvije fantastične sezone i mogao sam puno naučiti od njega. Normalno da kao kapetan osjećam veću odgovornost, a posebno u izvanrednim situacijama kao što je ova. Povezani smo putem zajedničkih grupa i društvenih mreža tako da tu nema puno nepoznanica tko je di bio i što je radio, nasmijao se Kristijan.

Zbog obustave zajedničkih treninga formu održava u svome domu gdje dane provodi sa svojom obitelji...
-Dani su mi uglavnom vrlo slični. Probudim se oko 8:30 sati, izvedem psa u šetnju oko zgrade, nakon toga slijedi doručak s obitelji i druženje. Treninge najčešće odradim prijepodne, sam ili sa zaručnicom Nikolinom. S obzirom na to da nismo u mogućnosti fizički otići na svete mise, svakog dana u 18 sati pratimo izravan prijenos na televiziji. Večer je rezervirana za PlayStation s bratom, društvene igre i gledanje serija... U početku mi je bilo neobično i čudno jer u cijeloj svojoj karijeri nisam toliko trenirao doma, a najteže je natjerati se na trening kada si sam i bez lopte, priznao je i dodao da mu nedostaju treninzi sa suigračima, te se nada da će uskoro ponovno biti na okupu i nastaviti ostvarivati dobre rezultate.
 
Vrh