05.11.2020.

Kahlina: Nije lako bez utakmica, ali ovo je prilika da postanemo još bolji!

Kahlina: Nije lako bez utakmica, ali ovo je prilika da postanemo još bolji! Prošlo je već 18 dana od posljednje utakmice koju je HNK Gorica odigrala u prvenstvu, a proći će ih još 18 do sljedeće koju će odigrati... Vrijeme samoizolacije je završilo, zaraženi su se oporavili i vratili treninzima, trener Valdas Dambrauskas ima sve igrače na raspolaganju, ali nikome nije lako u formatu "TNT". Treniraš, ne igraš, treniraš.

- U ovakvim okolnostima bitno je prilagoditi se situaciji što je bolje moguće, izvući iz svega ovoga najviše što se može. Mislim da smo se mi prilagodili dobro, i psihički i emocionalno smo u dobrom stanju, treniramo vrlo kvalitetno... I stalno moramo imati na umu da je praktički u svakom trenutku sve moguće. I da se prekine sve skupa, i da se normalno nastavi, čemu se od srca nadamo. Pripremamo se najbolje što možemo i čekamo prvu sljedeću utakmicu, kad god to bude - kaže kapetan momčadi Kristijan Kahlina.

Nervoze nema ni u tragovima, iako nije nimalo jednostavno funkcionirati u ovakvim, izvanrednim okolnostima.

- Da, nije lako biti bez utakmica, jer samo na utakmicama stiže potvrda o tome kako radiš i treniraš. Na kraju krajeva, rezultati iz utakmica govore i kakva si momčad. Međutim, mi na ovu situaciju gledamo kao na priliku da još više napredujemo kao momčad, da uhvatimo još bolji zalet za sve što slijedi i, kad konačno krenu utakmice, budemo maksimalno spremni. Lako je moguće da ćemo možda i nekoliko tjedana u nizu imati ritam srijeda-subota, što zahtjeva visoku razinu pripremljenosti. Kažem, gledamo na sve ovo pozitivno, nema crnih misli, jer situacija u svijetu je takva kakva jest i na to ne možemo utjecati - svjestan je Kahlina.

Nije ovaj "prekid programa" došao u idealnom trenutku, daleko od toga, jer Gorica je igrala jako dobru sezonu, ali kapetana ne brine mogući gubitak forme i ritma.

- Ne želim uopće na to gledati na taj način. Uostalom, onaj prvi prekid zbog korone, koji se dogodio u drugom dijelu prošle sezone, čak nam je na neki način i pomogao. Kad smo krenuli u nastavak sezone, sve se dosta dobro posložilo, tako da ćemo vjerovati da je i ovo za nas dobro, da ćemo imati vremena doći do zraka i opet krenuti jako, možda i s nekoliko pobjeda u nizu. S druge strane, ostale momčadi igraju, a nitko osim Osijeka još nas nije dostigao i prestigao, zbog čega zaista ravjerujem da ćemo imati dobru šansu odvojiti se od konkurencije s nekoliko vezanih pobjeda. Ponavljam, uvjeren sam da smo zasad izvukli najbolje iz ove situacije. Ozbiljno i naporno treniramo, stignemo se malo i odmoriti, osvježiti, što bi moglo biti jako korisno u našem lovu na drugo ili treće mjesto, što nam je cilj ove sezone - istaknuo je Kale i dodao:

- Specifično je sve ovo jer se iz tjedna u tjedan pripremaš za utakmicu koja dolazi za vikend, radiš taktičku pripremu za određenog protivnika, koncipiraš treninge, a onda u srijedu ili četvrtak doznaš da ipak ne igraš. I onda moraš i improvizirati, pojačati intenzitet treninga i tako živjeti. No tako je kako je...

Dosad su odgođene utakmice protiv Rijeke, Varaždina i Slaven Belupa, sve na domaćem terenu, a rupa će se pokušati pokrpati prijateljskom utakmicom s Interom iz Zaprešića. Igrat će se na Gradskom stadionu u subotu u 11 sati, uz izravan prijenos na klupskoj Facebook stranici. 

- Potrebno nam je to, odigrati 45 ili 90 minuta utakmice potpuno je druga priča od treninga. Svi dižu formu kroz utakmice, pa tako i ovakve, zbog čega je jako dobro da je dogovorena ova prijateljska. Shvatiti ćemo je ozbiljno, pokušati odigrati najbolje što možemo i nadograđivati se za sve ono što nas čeka u nastavku sezone. I, najvažnije, moramo pobijediti - kaže Kahlina.

Bit će ovo prilika da se na djelu iz prve ruke vidi i Martin Šroler, igrač Gorice na posudbi u Interu.

- Pratimo ga, gledamo utakmice, video klipove... Inter je malo ušao u crnu rupu, nadam se da će se izvući, ali svima nam je drago što ćemo ga malo vidjeti, što ćemo ih malo natamburati... - kroz smijeh kaže gorički kapetan, uz dodatak kako se ni najmanje ne boji Šrokijevih "bombi".

- Ma što bi ga se bojao, kakav strah... To je moj prijatelj, a ne treba se bojati prijatelja, ha, ha.
Vrh