18.06.2020.

Kahlina i Dvorneković: Nema uzmaka, borit ćemo se maksimalno do kraja!

Kahlina i Dvorneković: Nema uzmaka, borit ćemo se maksimalno do kraja! Malo je bilo zadovoljstva u goričkoj svlačionici nakon 90 osječkih minuta, nakon poraza 2-1 u Gradskom vrtu.

- Ne bih rekao da je Osijek igrao koliko mu je trebalo, ali činjenica je da je bio bolji i kvalitetniji u tom prvom dijelu, kad je trebalo stiskati, kad je uspio i doći do prednosti, i to pred svojim navijačima... Dojam je da su kontrolirali utakmicu, no imali smo i mi svoje šanse, Dvorneković je mogao zabiti iz sjajne situacije, imali smo još neke dobre prilike, pa onda i ta šansa Lovrića za 2-2 u 95. minuti. Međutim, nije išlo, sve se ovoga puta nekako krivo odbijalo. Ona Čabrajina lopta završi na stativi, a njima je prvi gol ušao od stative, drugi nakon odbijanca... Sve u svemu, nismo zadovoljni sobom, iako bih rekao da smo na kraju odigrali i korektnu utakmicu - rekao je kapetan Kristijan Kahlina.

Unatoč sad već značajnom zaostatku za europskim pozicijama, Goričani nemaju namjeru odustati od svojih ciljeva i ideja, počevši od Dinama u subotu (Gradski stadion, 21.05 sati).

- Lijepo je bilo i ovu utakmicu igrati pred publikom, a tako će pogotovo biti kad budemo igrali doma. Mislim da nas čeka jedna odlična utakmica, idemo zbog sebe pokušati doći do pobjede, uzeti tri boda. Realno, Europa je u ovom trenutku doista prilično daleko, no u sportu nikad ne znaš. Ajmo mi pokušati izvući što je više moguće protiv Dinama, Rijeke i Hajduka, pa ćemo vidjeti koliko smo blizu ili daleko - zadržao je optimizam Kahlina.

Nije ni njegov suigrač Matija Dvorneković izgledao kao da je potonuo, unatoč porazu u Osijeku.

- Moj dojam je da smo od početka utakmice kasnili u svakom duelu, na svakoj lopti, svaka 'li-la' situacija otišla je na njihovu stranu. Prvo poluvrijeme je, realno, doista za zaborav, jer nismo stvorili niti jednu konkretnu šansu, osim možda onog pokušaja Suka nakon ubacivanja iz auta. U drugo poluvrijeme krenuli smo bolje, imali i tu stativu Čabraje, stavili smo ih pod određeni pritisak nekih 15-ak minuta, ali nismo uspjeli to iskoristiti. Primili smo zatim i taj drugi gol, pa sam još i ja imao onu šansu koja je mogla zakuhati utakmicu, možda smo na kraju mogli i doći do iksa... Međutim, realno je reći da je Osijek zaslužio pobjedu, kao da su je željeli više od nas. A mi sve ovo moramo što prije zaboraviti, jer nova utakmica je već za dva i pol dana. Igrat ćemo doma, protiv Dinama, pred našim navijačima, a od toga nema ništa ljepše. Idemo probati isprati ovaj gorak okus i gledati pozitivno prema naprijed - rekao je Dvorneković.

Unatoč svemu, Gorica će do kraja sezone igrati itekako ozbiljno i motivirano, to je sasvim sigurno.

- Daleko od toga da neće biti motiva. Mi smo profesionalci, nogometaši, želimo uživati u svakom treningu i svakoj utakmici. Ne moramo mi tražiti neku posebnu motivaciju, svaka sljedeća utakmica mora nam biti motiv sama po sebi. Želimo u ovim zadnjih sedam kola skupiti što više bodova, ali polako se i pripremati za sljedeću sezonu. Kažem, motivacije ne bi smjelo i neće manjkati! - obećao je Nindža.
Vrh