12.10.2020.

Jurica Pršir novi igrač Gorice: 'Sve što želim je prilika na terenu!'

Jurica Pršir novi igrač Gorice: 'Sve što želim je prilika na terenu!' Serija se nastavlja. Niz dolazaka mladih i talentiranih igrača u redove HNK Gorice dobio je novi nastavak dolaskom Jurice Pršira, koji je 29. svibnja navršio 20 godina. Vezni igrač iz Odranskog Obreža stigao je iz Hajduka, u koji je došao prije dvije godine iz Dinama. Nova postaja je Gorica.

- Sretan sam i zadovoljan što sam potpisao za Goricu, napokon je sve gotovo i sad je na meni da se dokažem na terenu. Lijepo je opet biti doma - kazao je Jurica.

Tata je iz Odranskog Obreža, mama iz Mičevca, što će reći da je riječ o još jednom mladom i talentiranom, ali i domaćem igraču. Dvornekoviću, Krizmaniću i Špikiću pridružio se još jedan "sin Turopolja"...

- Do prvoga kontakta došlo je još prije gotovo tri mjeseca, odmah sam vidio da me direktor Nikoličius i trener Dambrauskas zaista žele, a i ja sam odmah menadžeru rekao da želim u Goricu. Puno sam razgovarao sa Špikićem, s kojim sam igrao i u Dinamu i u Hajduku, rekao mi je sve najljepše o klubu, da ću dobiti priliku, a to je sve što sam i želio, prilika za dokazivanje. Sve ostalo je na meni - svjestan je Pršir, koji je dosad Goricu pratio iz druge i drukčije perspektive.

- Vidi se da klub i momčad rastu iz dana u dan, Gorica igra sve bolji nogomet i ne iznenađuje me što je u ovom trenutku na drugome mjestu. Jasno se vidi stalni napredak i to je najbolje od svega.

Prve nogometne korake napravio je Dinamu, onom iz Odranskog Obreža, pa se vrlo rano odlučio ozbiljno posvetiti nogometu.

- Krenuo sam sa sedam godina u NK Zagrebu, pa prešao u Dinamo 2013. godine. Pet godina proveo sam u Maksimiru, a zatim otišao u Hajduk, gdje sam bio posljednje dvije sezone. Igrao sam za B momčad, a posljednjih četiri, pet mjeseci trenirao sam s prvom momčadi, no priliku u utakmicama nisam dočekao. Nakon svega mogu reći samo da zahvaljujem Hajduku na svemu - kazao je Pršir.

Došao je u srce Turopolja s jasnim ciljevima i ambicijama.

- Što se kluba tiče, cilj mora biti izboriti Europu, a osobno mi je cilj što prije se prilagoditi i što prije pokazati sve što znam. Neće biti lako ni jednostavno popuniti prazninu koja je nastala odlaskom Darija Čanađije, dečko je ostavio dubok trag ovdje, odigrao neke sjajne utakmice, ali ovdje sam da pokušam biti što bolji - rekao je Jurica, pa se u jednoj rečenici opisao kao igrača:

- Idol mi je Andres Iniesta, a sebe bih definirao kao 'desetku', prednjeg veznog, tehnički sam dobar... Sve ostalo će se vidjeti na terenu.

Prvu priliku za debi u dresu Gorice imat će već u subotu u 15 sati, kad je na rasporedu gostovanje kod Dinama u Maksimiru.

- Mislim da možemo nešto napraviti. Naravno da je uvijek teško igrati s Dinamom, no mi ćemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti... Valjda ćemo ih uspjeti konačno pobijediti na Maksimiru - sa smiješkom je zaključio Jurica Pršir pa otišao na fotografiranje s novim dresom, s brojem 88 na leđima.
Vrh