15.08.2023.

Juniori sezonu otvorili pobjedom, sada stiže Rijeka: "Najbitnije je da mi budemo pravi"

Juniori sezonu otvorili pobjedom, sada stiže Rijeka: Nakon pobjede u Šibeniku s 2:0, juniori Gorice okreću se novom izazovu. U srijedu, 16. kolovoza na Gradski stadion stiže Rijeka koja je u prošlom kolu remizirala s Istrom 1961. Susret je na rasporedu s početkom u 17:00 sati, a ulaz je slobodan. 

- Gostovanje u Šibeniku je pokazalo veliko zajedništvo i momčadski duh ekipe. Mogu reći da smo nakon dugog putovanja od čak sedam sati, pobijedili na karakter. Završilo je 0:2, ali utakmica nije bila za pamćenje, pogotovo prvo poluvrijeme u kojemu nije bilo šansi i ljepote. Nakon pauze smo na teren istrčali s dogovorom da izađemo u visoki presing na njihovu zadnju liniju što je odmah rezultiralo našom boljom igrom u prvih 20 minuta te vodstvom od 2:0. Rezultat smo mirno sačuvali do kraja susreta, iako smo imali dobrih prilika za još dva, tri gola iz kontri. Međutim, moram naglasiti da su i oni imali gredu i jednu "mrtvu" šansu -  rekao je trener Marko Radanić o prošloj utakmici pa nastavio o idućem suparniku:

- Očekujem čvrstu utakmicu protiv Rijeke, iako moram naglasiti da će i svaka iduća biti takva jer nema laganih utakmica u Prvoj NL.  Analizirali smo ih, Rijeka je čvrsta kompaktna momčad s dva, tri dobra individualca na koje treba obratiti pažnju, ali najbitnije je da mi budemo pravi kao i u prvom kolu.

Uz dvojicu novih igrača, juniorsku momčad čine igrači koji se već jako dobro i dugo poznaju.

- Ekipa 2005. godišta su dečki koji su zajedno već tri, četiri sezone i koji su izborili ulazak kadeta u Prvu NL. To su sve karakterni dečki i osjeća se zajedništvo u ekipi. Vjerujem da među njima ima i kvalitetnih igrača za ozbiljan seniorski nogomet, a vrijeme će pokazati svoje - zaključio je Radanić.
Vrh