05.05.2021.

Juniori ispali iz Kupa golom s bijele točke

Juniori ispali iz Kupa golom s bijele točke Unatoč vrlo dobroj partiji, golemoj količini uloženog truda i velikoj borbenosti, juniorska momčad HNK Gorice nije se uspjela plasirati u finale Kupa Hrvatske. Protiv jedne od najboljih momčadi u državi u ovom uzrastu, dodatno pojačane velikim brojem igrača iz Osijeka II, koji nastupa u 2. HNL, Goričani su stvarali prilike, imali nekoliko vrlo dobrih situacija pred gostujućim golom, ali na kraju su morali čestitati Osječanima, kojima je prolazak u finale donio kazneni udarac u 76. minuti.

Trener Sven Rajić na gol je postavio Ševerdiju, u posljednju liniju Đopara, Banića, Burić i Kovačića, a ispred njih Zavalića i Juga, koji su čuvali leđa ofenzivnoj četvorki, Glasnoviću, Cahaniju, Zorici i Gajiću. I hrabro su Goričani krenuli u utakmici, prve dvije prilike bile su njihove, među kojima i prečka Liona Cahanija, a do kraja prvih 45 minuta propuštena je još jedna, u kojoj se našao Josip Ivan Zorica. Osijek je, s druge strane, iz svoje najbolje situacije pogodio stativu goričkoga gola, ali ukupno gledajući u prvoj polovici utakmice nešto više pokazao je domaći sastav.

Snažan i neugodan vjetar, koji je u srijedu pojačavao s približavanjem početka ogleda na terenu s umjetnom travom Gradskog stadiona, od samog je početka otežavao posao igračima, pogotovo u nastavku utakmice. U takvim uvjetima za nijansu bolje snašli su se Osječani, koji su prijetili preko svog napadačkog dvojca, ali i nešto više držali loptu u nogama. Međutim, za jedini gol na utakmici bila je potrebna najbolja moguća prilika...

Ona se Osječanima ukazala nakon što je netko u goričkom šesnaestercu igrao rukom, a sudac Vučković pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Luka Branšteter. Pokušavali su Goričani nakon toga doći do gola za izjednačenje, imali pritom i nekoliko zanimljivih situacija, no osječka mreža kao da je bila začarana. Uvijek je nedostajalo malo, nekoliko centimetara ili bolji udarac, pa je od svega na kraju ispalo - ništa.

Nakon završnice u kojoj je bilo za nijansu previše ležanja po terenu i one klasične "krađe" vremena, Osječani su burno proslavili ulazak u finale Kupa, u kojem će igrati protiv Dinama, koji je u drugom polufinalu svladao Hajduk (3-1). Goričani, pak, nastavljaju svoju borbu za plasman u prvu juniorsku ligu, do kojeg im fali još samo nekoliko koraka.


GORICA - OSIJEK 0-1
VELIKA GORICA. Pomoćni teren Gradskog stadiona. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Dejan Vuković (Zagreb).
STRIJELAC: 0-1 Branšteter (76)
GORICA: Ševerdija - Đopar, Burić, Banić (od 87. Knežić), Kovačić - Zavalić, Jug - Zorica (od 83. Krznarić), Cahani (od 87. Klarić), Glasnović (od 83. Matić) - Gajić (od 58. Artuković). Trener Sven Rajić.
OSIJEK: Jerolimov - Jozić (od 78. Svrzlić), Alexander, Maganjić, Kuprešak - Bakula, Pudić, Cvijanović, Mikolčić (od 87. Vuica) - Janušić (od 89. Stokić), Branšteter (od 89. Stanušić). Trener Ronald Grnja.
Vrh