24.09.2022.

Juniori Gorice osvojili 22. međunarodni 'Trofej Turopolja'

Juniori Gorice osvojili 22. međunarodni 'Trofej Turopolja' Juniori Gorice osvojili su 22. međunarodni turnir 'Trofej Turopolja', koji se protekla dva dana igrao na pomoćnom terenu Gradskog stadiona te na SRC Udarnik u Kurilovcu.

Gorica je bila najbolja momčad ovogodišnjeg turnira na kojem je sudjelovalo ukupno šest ekipa podijeljenih u dvije skupine. U skupini A bili su Lokomotiva, Varaždin i mađarski Haladas, dok su skupinu B činili Slaven Belupo, Gorica i slovenska Mura. Prvog dana tunira, naša je momčad svladala Muru s 2-0, a u subotu prijepodne s minimalnih 1-0 igrači Mensura Mujdže svladali su i Slaven Belupo te završili kao prvoplasirani u skupini B i time se plasirali u finale.

S druge strane protivnik je bila Lokomotiva, koja je upisala 1-1 remi protiv Varaždina, ali je s čak 7-0 pobijedila Haladas. Nakon što je regularni dio finalne utakmice završio rezultatom 2-2, krenulo se u izvođenje jedanaesteraca u kojima je bolja bila Gorica.
HNK GORICA - NK LOKOMOTIVA  7-6 (2-2 (2-1))
Trofej Turopolja - fnale. Sudac Ivan Marinčević. Pomoćnici: Luka Kelihar i Jurica Huzjak.
STRIJELCI: 0-1 Canjuga (6. - 11m), 1-1 Brlek (27.), 2-1 Kapulica (33.), 2-2 Kukavica (67.) 
PENALI: 3-2 Brlek, 3-3 Matić, 4-3 Leschynskyi, 4-4 Stanić, 5-4 Rakas, 5-5 Zlatunić, 6-5 Kapulica, 6-6 Canjuga, 7-6 Cruce
GORICA: Cundeković (Vidić od 36.), Cruce, Pajić - Karaga (Matas od 36.), Brlek, Vrdoljak (Leschynskyi od 40.), Kupsjak (Cundeković od 53.), Vuko (Blažević od 36.), Budimir, Rakas, Kapulica, Novak (Sim od 48.). Trener Mensur Mujdža. 

Treće mjesto pripalo je Muri, koja je boljim izvođenjem jedanaesteraca slavila protiv Varaždina. Po završetku turnira podijeljene su medalje i pehari za prva tri mjesta te najbolje pojedince. Dražen Vujnović, predsjednik NK Kurilovca, na čijem se terenu također igrao turnir protekla dva dana, predao je priznanja sucima i delegatu finalne utakmice te nagradu najboljem strijelcu Vidu Štefanecu iz NK Mure.

Komplet sportske opreme i pehar najboljem igraču Luki Brleku (HNK Gorica) i vrataru Ivanu Kešini (NK Lokomotiva), predao je Kristijan Japec, direktor tvrtke Alpas Hrvatska.

- U petak sam igrao prijateljsku utakmicu za seniore, ali vjerovao sam u dečke. Izborili su tu prvu pobjedu protiv Mure, a danas smo sve zajedno napravili - rekao je Brlek nakon što je primio nagradu za igrača turnira.

Zamjenik gradonačelnika Neven Karas, uručio je pehare i medalje pobjednicima turnira, nagrade za drugo mjesto predao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice, Goran Kovačić, a za treće mjesto Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velike Gorice.
 
Vrh