28.11.2019.

Jakirović: Čeka nas mini derbi

Jakirović: Čeka nas mini derbi U posljednjoj gostujućoj utakmici ove polusezone Gorica će snage odmjeriti s Lokomotivom. Borba za vrh tablice započet će u 19 sati u Kranjčevićevoj, a ulaz na stadion će biti slobodan.

-Siguran sam da nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica. I tvrda, kao i uvijek protiv Lokosa. U zadnje dvije smo bili dobri, uzeli smo četiri boda, pobijedili 3-2 u ‘Kranjči’ i doma odigrali 0-0. Imali smo u tim utakmicama više od igre, puno šansi, iako treba reći da su i Lokosi imali svoje prilike. Uvijek su opasni, uvijek mogu brzo izaći i napraviti štetu. U dobrom su ritmu, bez obzira na poraz u Koprivnici u prošlom kolu, ali i mi smo u dobrom nizu. Protiv Varaždina nije bilo baš bajno, ali ne treba gledati pobjedi u zube, treba uzimati bodove, svjestan je Jakirović.

Pogotovo je to važno u situaciji kad trećeplasirani Osijek ima 26 bodova, a šesta Gorica jedan manje. Između su se smjestili Lokomotiva i Rijeka, također s 25 bodova.

- Je, gužva je… Četiri momčadi su u jedan bod, od trećeg do šestog mjesta i bit će onako kako sam i prognozirao, jako, jako zanimljivo do zadnjega kola, rekao je Jakirović.

Trener na raspolaganju neće imati kartoniranog Dvornekovića, ni Ljubisavljevića koji je u procesu rehabilitacije nakon operacijskog zahvata meniskusa.

- Svi ostali su zdravi i spremni. Dobro, kako se bliži kraj polusezone, normalno je da ima malih rovitosti, ali svi su trenirali, svi su spremni za utakmicu. I za ovu i za sve one koje nas čekaju do kraja polusezone. Izabrat ćemo 11 koji su u najbolji za ono što nam treba, a imamo opcija i na klupi.Može se reći da je ovo nekakav mini derbi. I nosi veliki naboj, ali svaka utakmica ga nosi. Protiv Lokomotive je najčešće bilo vrlo zanimljivo, sadržajno, to je momčad koju smatram legitimnim kandidatom za Europu. U kontinuitetu su tu, među prvih pet, i imaju više iskustva od nas, bez obzira na to što im je momčad prilično mlada.

Posljednji trening uoči utakmice je odrađen, analiza je završena i spremni smo za derbi s protivnikom kojeg već dobro poznajemo.

-Znamo kako igraju, znamo što nas čeka, a ja se nadam da ćemo znati odgovoriti, da ćemo biti na nivou na kojem smo zadnjih mjesec dana. Morat ćemo biti baš dobro raspoloženi ako želimo nešto uzeti u Kranjčevićevoj. Zadnji put tamo smo ih dobili, daj Bože da opet bude tako!


 
Vrh