20.08.2021.

Iz Švicarske u Goricu: Potpisao 18-godišnji Marco Ćurić!

Iz Švicarske u Goricu: Potpisao 18-godišnji Marco Ćurić! Švicarski Hrvat i mladi hrvatski reprezentativac Marco Ćurić (18) potpisao je trogodišnji ugovor s HNK Goricom. Za početak će biti pojačanje za juniorsku momčad, koja nastupa u 1. HNL, ali bit će i u konkurenciji za prvu momčad u bliskoj budućnosti.

- Moj agent Ivan Omrčen odradio je odličan posao, odradio ga je jako dobro, a kad mi je ispričao koliko se dobro radi u ovom klubu, odmah sam bio iznimno zainteresiran i motiviran. Jedva čekam da počnem s treninzima i utakmicama. Bio sam na ovom stadionu i s reprezentacijom U-17, tako da već poznajem i ovo okruženje, a sviđa mi se i grad. Sve je blizu, lijepo, uredno i ugodno - rekao je Marco uvodno pa se ukratko predstavio:

- Rodio sam se u Zürichu i posljednjih deset godina igrao sam za FC Zürich. Od U-15 selekcije dio sam hrvatskih reprezentacija, sve do danas, kad sam u U-19 selekciji.


Mama Silvia je Hrvatica rođena u Švicarskoj, dok je tata Robert iz Tomislavgrada, a u Švicarsku je otišao 1987. godine. Otac je i sam bio nogometaš, kasnije i trener Croatije iz Züricha, a njegovim stopama krenula su i djeca. Uz Marca, nogomet igra i mlađa sestra, a starija ga je igrala ranije, pa u međuvremenu odustala.

- Uvijek sam uz oca pratio hrvatski nogomet, čak i hrvatsku ligu, a u razdobljima kad bismo bili u Hrvatskoj, često smo odlazili i na utakmice naših klubova. Znam puno i o Gorici, pogotovo sam je intenzivno počeo pratiti otkad su krenuli kontakti i priče o mom dolasku. Uostalom, u hrvatskoj zajednici u Švicarskoj dosta se prati HNL, oduvijek je tako - govori Ćurić.

Marco je središnji branič vrlo zanimljivih fizičkih predispozicija, visok 190 centimetara.

- Oni koji me poznaju rekli bi da sam prilično brz za stopera, a prednost mi je svakako i visina. Omiljeni igrač mi je Virgil van Dijk, ali frizura nije zbog njega, i puno ranije sam želio pustiti kosu, ha, ha - nasmijao se novi igrač Gorice.

Došao je u Veliku Goricu s ogromnim motivom, ali i s jasnim ciljem.

- Želim što prije doći do prve momčadi, odigrati što više minuta. Jako sam motiviran i uvjeren sam da će ova priča završiti jako dobro!

Dobro nam došao, Marco!
Vrh